fredag 3 maj 2024

inloggad som

…och öppnar ny kapitalrunda

|  
|  

Under hösten tog AlixLabs in nio miljoner kronor i en investeringsrunda som höll på att bli övertecknad. Men nya framsteg har också lett till ökade kostnader för bolaget som nu planerar en betydligt större nyemission.

– Vi förbereder ännu en nyemission med sikte på hösten, säger AlixLabs vd Jonas Sundqvist.

Hur mycket kommer den att hamna på?

– Vi siktar på att ligga högre än det var sist, på att fördubbla eller upp till fyrdubbla den summan. Det beror lite på hur snabbt vi expanderar. Vi hade medvind här i början på året. Vi lyckades bland annat få nya resultat i labbet, då vill man inte dra i handbromsen, säger han.

Verksamheten i Lund har växt till fem heltidstjänster och man har investerat en del i ProNanos. Den kommande finansieringsrundan är tänkt att täcka de kommande två åren.

– Sedan behöver vi accelerera med patentansökningar på allt det vi ständigt upptäcker i renrummet i Lund och för att säkra vår APS-teknologi ytterligare.

Mette Carlbom

Under hösten tog AlixLabs in nio miljoner kronor i en investeringsrunda som höll på att bli övertecknad. Men nya framsteg […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.