måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Nya IT-profiler kliver in i Nimblr

|  
|  

Malmöbaserade Nimblr växer med fler anställda och ett nytt kontor i Portugal. Nu har en ny såddrunda genomförts för att få in spetskompetens i bolaget, som tar fram interaktiva IT-säkerhetskurser. In i bolaget kliver nu Anders Frankel, med bakgrund från Apsis, och Emil Sjödin från RefinedWiki.

– Vi har flyttat till större och väldigt fina lokaler i Malmö. Vi växer så det knakar så vi behöver lite mer utrymme, säger Rikard Zetterberg, som själv befinner sig i Portugal och jobbar från det nyöppnade kontoret med sju anställda.

Planen är att kontoret ska rikta sig mot Spanien, Portugal och Frankrike. I bolaget jobbar nu sammanlagt 19 personer. Rikard Zetterberg är Wecloud-grundaren som tillsammans med Martin Prieto de la Fuente, Aron Hallborg, Karl Andersson och Andreas Dahlen Berglund startade Nimblr 2019.

– Vi stängde den här såddrundan i mars. Främst var det kompetensen från Anders Frankel och Emil Sjödin som vi ville ha in. Anders Frankel kommer in med erfarenhet av att bygga och skala företag. Med Emil får vi erfarenhet av den tekniska sidan och produktutveckling, säger han.

Nimblr har i nuläget runt 1.000 betalade kunder och cirka sju miljoner i omsättning, vilket bolaget satsar på att fördubbla det kommande året.

– Detta året ska vi satsa globalt och på produkten, säger Rikard Zetterberg.

Något som däremot sätter käppar i hjulet är svårigheten att få tag i seniora programmerare och enligt Rikard Zetterberg jobbar de aktivt med rekryteringar.

– Vi har signat en jätteduktig utvecklare som kommer med sin familj från Ukraina. Det är ingen välgörenhet utan han är anställd för sin kompetens. Det är jättesvårt att få tag på bra utvecklare så vi är jätteglada att vi fått tag på en, säger han.

Mette Carlbom

Malmöbaserade Nimblr växer med fler anställda och ett nytt kontor i Portugal. Nu har en ny såddrunda genomförts för att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad