måndag 2 oktober 2023

inloggad som

…och investerar i en av Rapidus 34:or

Tanken är att OctaQuest ska landa på sex till nio investeringar inom fem år och en av deras första färdiga investeringar är i en av Rapidus 34:or.

– Vi har redan gjort tre investeringar, säger Anna Sundberg.

Ett av dem är i Lundabolaget Manje Health som startades av Prudence Mafuta Persson, som valdes ut till förstafemman i senaste upplagan av PwC och Rapidus 34:or. Hon har byggt en plattform som ska underlätta att koordinera sjukvården i afrikanska länder och hjälpa patienter att hitta rätt vårdinrättning eller specialist. Till en början är målgruppen boende i Skandinavien som söker vård åt sina anhöriga.

– Att backas av investerare som OctaQuest visar på trovärdigheten i vår lösning. Vi har tur att jobba med ett team erfarna näringslivstoppar och investerare som kan se möjligheterna så pass tidigt. De förstår utmaningarna i att bygga en komplex produkt och bistår med sin expertis för att förverkliga visionen, säger Manjes vd Prudence Mafuta Persson.

De två andra investeringarna är Stockholmsbaserade: Femtechbolaget Leia som tagit fram en app som ger stöd till kvinnor efter förlossningen och Xshore vilka tillverkar elbåtar och nu bygger en fabrik.

– Vi tittar löpande på investeringar. I går var det två bolag som pitchade och vi har ännu en pitch i eftermiddag. Det är väldigt många bolag som är ute och söker pengar för att förverkliga sina idéer, just nu är det som ett uppsving, säger Anna Sundberg.

Mette Carlbom
Emiliano Strauss

Tanken är att OctaQuest ska landa på sex till nio investeringar inom fem år och en av deras första färdiga […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad