lördag 30 september 2023

inloggad som

Läkemedelskonsulter värvar regionchef

Susanna Dahlgren blir ny regionchef för SDS Life Science när konsultbolaget nu satsar på att expandera i Öresundsregionen. 

Hon har lång erfarenhet från regionala life science-bolag som Astra Zeneca, Polypeptide Group, danska ALK och senast från Aqilion. 

– Jag kommer att kunna bidra med en helhetssyn eftersom jag tidigare i princip jobbat med alla steg i läkemedelsutveckling och drivit projektteam. Det ska bli jättespännande att se vilka behov regionens bolag har och hjälpa dem att nå fram till målet, säger Susanna Dahlgren till Rapidus. 

SDS erbjuder konsulttjänster inom alla faser av läkemedelsutveckling, bortsett från genomförandet av kliniska studier, och utmärker sig framför allt inom statistik. Bolaget arbetar med kunder som Sedana Medical och Oncorena i Lund. 

– Vi erbjuder tillgång till kunskap som annars oftast bara finns inom läkemedelsjättarna. Det är ganska svårt att få tag dessa personer med specialistkunskaper. Oftast kommer de från big pharma och de mindre bolagen har inte råd med specialister inom alla områden, säger Susanna Dahlgren. 

Planen framöver är att växa i Skåne till tio anställda, från dagens tre, inom ”en snar framtid”. SDS Life Science startade upp i Lund under 2020 och har sedan tidigare i år ett partnerskap med danska Ozack.

Emiliano Strauss

Susanna Dahlgren blir ny regionchef för SDS Life Science när konsultbolaget nu satsar på att expandera i Öresundsregionen.  Hon har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad