måndag 29 april 2024

inloggad som

Läkemedelskonsulter värvar regionchef

Susanna Dahlgren blir ny regionchef för SDS Life Science när konsultbolaget nu satsar på att expandera i Öresundsregionen. 

Hon har lång erfarenhet från regionala life science-bolag som Astra Zeneca, Polypeptide Group, danska ALK och senast från Aqilion. 

– Jag kommer att kunna bidra med en helhetssyn eftersom jag tidigare i princip jobbat med alla steg i läkemedelsutveckling och drivit projektteam. Det ska bli jättespännande att se vilka behov regionens bolag har och hjälpa dem att nå fram till målet, säger Susanna Dahlgren till Rapidus. 

SDS erbjuder konsulttjänster inom alla faser av läkemedelsutveckling, bortsett från genomförandet av kliniska studier, och utmärker sig framför allt inom statistik. Bolaget arbetar med kunder som Sedana Medical och Oncorena i Lund. 

– Vi erbjuder tillgång till kunskap som annars oftast bara finns inom läkemedelsjättarna. Det är ganska svårt att få tag dessa personer med specialistkunskaper. Oftast kommer de från big pharma och de mindre bolagen har inte råd med specialister inom alla områden, säger Susanna Dahlgren. 

Planen framöver är att växa i Skåne till tio anställda, från dagens tre, inom ”en snar framtid”. SDS Life Science startade upp i Lund under 2020 och har sedan tidigare i år ett partnerskap med danska Ozack.

Emiliano Strauss

Susanna Dahlgren blir ny regionchef för SDS Life Science när konsultbolaget nu satsar på att expandera i Öresundsregionen.  Hon har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.