lördag 30 september 2023

inloggad som

…och blir ordförande för IMVI Labs

|  
|  

Johan Billgren har även blivit styrelseordförande för IMVI Labs, som startade i fjol med en teknik för att träna upp ögonkoordination.

– Tekniken hjälper människor med samsynsproblem att träna sin läsförmåga. Dessa problem är vanliga hos personer med dyslexi och ADHD. Forskning visar att cirka vart tionde människa har samsynsproblem, säger Johan Billgren.

IMVI Labs lösning bygger på forskning av professor Rune Brautaset på Karolinska Institutet. I fjol startade teknikansvarige Michael Malmqvist upp bolaget med ett nytt team och en första version av företagets app har precis släppts. Den körs i VR-glasögon där två parallella bildströmmar, exempelvis en film från YouTube, visas. Eftersom filmerna inte är helt synkade ska hjärnan tränas i att korrigera felet, vilket i förlängningen ska förbättra läsförmågan.

– Metoden är etablerad och levererad på stationära datorer i små volymer. Alla som testat den nya betaversionen har visat fantastiskt fina resultat, de kan läsa längre tid och snabbare med mindre ansträngning. Att träna totalt tolv timmar kan ge livslånga förbättringar, säger Johan Billgren.

IMVI Labs planerar att lansera tjänsten brett i år.

Niclas Lindstrand

Johan Billgren har även blivit styrelseordförande för IMVI Labs, som startade i fjol med en teknik för att träna upp […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad