tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

BIMobjects nya hållbarhetssatsning

|  
|  

Nasdaq-noterade BIMobject, som utvecklat en molntjänst för arkitekter, har inlett ett nytt partnerskap och expanderar utanför Europa. I början av året förvärvade bolaget majoriteten av aktierna i Greenstone Holding, som ligger bakom hållbarhetsplattformen Prodikt. Därmed inledde företagen ett gemensamt arbete med målet att driva på digitaliseringen inom byggbranschen.

– Vi bildar ett strategiskt partnerskap som går ut på att vi kombinerar vår enorma bas av tredimensionella modeller och byggproduktstillverkare med Prodikts mjukvaruplattform, med sikte på att bygga världens ledande plattform för hållbar byggnadsdesign, säger BIMobjects vd Carl Silbersky till Rapidus.

Inom en snar framtid siktar bolaget på att kunna ge sina kunder specifik information om vad ett projekt eller en byggnad har för klimatavtryck. I år har en ny lag trätt i kraft i Sverige som ställer krav på byggherrar att lämna in klimatdeklarationer för nybyggen i syfta att minska klimatpåverkan.

– Det känns helt rätt att vara med och driva på digitaliseringen av byggbranschen. Anledningen till att vi finns över huvud taget är att klimatanpassa byggindustrin på det stora hela. Vi hjälper tillverkare att bli bättre på att göra medvetna och smarta val. Byggindustrin står för 40 procent av det totala koldioxidutsläppet på hela jordklotet och för att sänka utsläppen måste vi göra digitala val.

Molntjänsten som företaget utvecklat är i dag etablerat på alla kontinenter. Den gör det möjligt att göra exakta digitala ritningar av hus och alla inblandade parter kan följa alla förändringar i ritningen samtidigt. I dag har BIMobject 180 anställda och rekryteringar sker löpande.

– Vi har passerat 100 miljoner nedladdningar av vår plattform och har tre miljoner arkitekter som använder vår tjänst. Vi expanderar främst i Brasilien just nu, säger Carl Silbersky.

Julia Eriksson

Nasdaq-noterade BIMobject, som utvecklat en molntjänst för arkitekter, har inlett ett nytt partnerskap och expanderar utanför Europa. I början av året […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad