lördag 27 april 2024

inloggad som

Upptec i samarbete med systemjätte

|  
|  

Malmöbolaget Upptec – som automatiserar försäkringsbolags skadereglering – har tecknat ett samarbetsavtal med den amerikanska systemleverantören Solera, som integrerar Upptecs funktioner i sina egna system för att ge försäkringsbolagen möjlighet att automatiskt värdera lösören. Erbjudandet kommer först till Frankrike, men Solera finns totalt i 89 länder.

– Upptec blir en del av deras leverans till kunderna, för oss blir det ett väldigt starkt erbjudande som ger oss trovärdighet. Försäkringsbolagen själva är vår primära målgrupp, men vi har sedan tidigare avtal med flera av de stora systemleverantörerna, som Guidewire, som i sin tur säljer till försäkringsbolagen, säger Upptecs vd Magnus Franck.

För snart ett år sedan startade Upptec ett dotterbolag i USA och enligt Magnus Franck ska den europeiska marknaden skötas från Malmö, med hjälp av medarbetare som talar de olika lokala språken. Andra marknader, som Latinamerika och Australien, når Upptec via europeiska kunder som har verksamhet även på de kontinenterna.

– Vi har inte som vision att ha postlådor i alla länder, utan vill växa med kunderna och marknaden till att bli en globalt ledande leverantör av den här mjukvaran. Men i vissa länder, som USA, måste man finnas för att ses som en trovärdig partner så därför startade vi ett kontor i New York, säger Magnus Franck.

Vid årsskiftet hade företaget 31 anställda och i slutet av 2022 räknar Magnus Franck med att den siffran ska ha ökat till runt 40. För Upptecs del innebar coronapandemin att allt fler av försäkringsbolagens kunder började förvänta sig att kunna sköta alla sina kontakter digitalt.

– Konsumenterna äger makten och de vill ha en digital och hållbar relation med sina försäkringsbolag. Nu flyttas fokus snabbt mot hållbarhet och att öka livslängden för sina prylar. Det driver på omställningen och ger oss vind i ryggen, säger Magnus Franck.

Niclas Lindstrand

Malmöbolaget Upptec – som automatiserar försäkringsbolags skadereglering – har tecknat ett samarbetsavtal med den amerikanska systemleverantören Solera, som integrerar Upptecs […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.