lördag 18 maj 2024

inloggad som

Första utlandssatsningen för skånska tolkar…

|  
|  

Malmöbaserade Språkservice gör efter mer än 25 års verksamhet sin första satsning utomlands när de nu etablerar ett helägt dotterbolag i Köpenhamn. Detta sedan propåer från internationella jättar fått bolaget att inse tillväxtpotentialen i Norden. 

– Hela språkbranschen funkar så, de stora drakarna slukar de mindre. Alla vill växa och bli större och det görs lättast genom att köpa upp konkurrenter på nya marknader. Vi har blivit uppvaktade av jätteföretag från USA, men våra ägare brinner för det här och vill fortsätta själva. Men då kan vi inte stå still, om vi ska fortsätta köra själva så måste vi gasa, säger Språkservice vd Jens Kofoed Hansen. 

Språkservice bildades 1995 av huvudägarna Antonijo Trpevski och Pirkko Trpevski Kyllönen, tillsammans med Lenart Trpevski som lämnat bolaget. Bolaget omsätter runt 400 miljoner kronor om året och rankades 2021 som Sveriges största tolktjänst av UC – och sjua i världen enligt tolk-indexet Nimdzi. 

Etableringen i Köpenhamn blir bolagets första utanför Sverige, även om de via sin svenska verksamhet landat kunder i övriga nordiska länder. 

– Ambitionen är att bli en stor spelare i hela Norden, ett steg i taget. Vi vill ha tillväxt med kvalité, med fortsatt nöjda kunder och schyssta ersättningar till våra tolkar, även de frilansande underleverantörerna. Jag är halvdansk och pratar danska, vilket har underlättat etableringen i Köpenhamn, men det är fortfarande väldigt krångligt så jag kan förstå de hinder som finns att etablera verksamheter på båda sidor sundet, säger Jens Kofoed Hansen.

Emiliano Strauss

Malmöbaserade Språkservice gör efter mer än 25 års verksamhet sin första satsning utomlands när de nu etablerar ett helägt dotterbolag […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]