måndag 25 september 2023

inloggad som

Debricked förvärvas av Micro Focus

|  ,
|  

Micro Focus heter jätten som köper upp Debricked, som utvecklar verktyg för att skydda mjukvara och framför allt program med öppen källkod. Nu ska Malmöföretaget, som får en genväg till den internationella marknaden för sin produkt, dubbla antalet anställda.

– Micro Focus är inom B2B-säkerhetstjänster ett väldigt välkänt och respekterat varumärke. I säkerhetsbranschen är trovärdigheten otroligt viktig och som ett litet bolag har vi alltid känt att det är svårt att få kunder att lita på vår produkt. Förvärvet blir som en kvalitetsstämpel för oss, säger medgrundaren Daniel Wisenhoff, som efter affären lämnar vd-posten och fortsätter som operativ chef.

Micro Focus är ett multinationellt mjukvaruföretag med bas i engelska Newbury, Berkshire. Koncernen omsatte 2,9 miljarder dollar 2021 och har cirka 11.000 anställda. Debricked kommer att behålla sitt varumärke och ingå i koncernens säkerhetsdivision CyberRes.

– De har investerat väldigt mycket i CyberRes och att föra ihop koncernens säkerhetsprodukter. Vissa är väldigt kända, som verktyget Fortify. Men de märkte att de saknade bra produkter för program med mycket öppen källkod och då hittade de oss i slutet av förra året. Vi har tidigare fått flera propåer, det som övertygade oss nu var att vi får fortsätta med vår produktvision, säger Daniel Wisenhoff.

På längre sikt är målet för Micro Focus, vid sidan av de enskilda varumärkenas resa, att utveckla en ny generations heltäckande plattform för säkerhetsprodukter för både öppen- och proprietär källkod. Men på kort sikt är planen att växa. Debricked har i dag 33 anställda och har som mål att dubbla det antalet till nästa år. Bolaget ska anlita personal över hela spektrat, från utvecklare till säljare.

– Nu ska vi dubbla och det är bara början. Vi får se hur mycket vi klarar av att rekrytera i Öresundsregionen. Vid behov kommer vi kanske att söka internationellt, men vi är ju Malmöpatrioter och hoppas att kunna hitta i alla fall de yngre talangerna lokalt.

Emiliano Strauss

Micro Focus heter jätten som köper upp Debricked, som utvecklar verktyg för att skydda mjukvara och framför allt program med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad