tisdag 16 juli 2024

inloggad som

Debricked förvärvas av Micro Focus

|  ,
|  

Micro Focus heter jätten som köper upp Debricked, som utvecklar verktyg för att skydda mjukvara och framför allt program med öppen källkod. Nu ska Malmöföretaget, som får en genväg till den internationella marknaden för sin produkt, dubbla antalet anställda.

– Micro Focus är inom B2B-säkerhetstjänster ett väldigt välkänt och respekterat varumärke. I säkerhetsbranschen är trovärdigheten otroligt viktig och som ett litet bolag har vi alltid känt att det är svårt att få kunder att lita på vår produkt. Förvärvet blir som en kvalitetsstämpel för oss, säger medgrundaren Daniel Wisenhoff, som efter affären lämnar vd-posten och fortsätter som operativ chef.

Micro Focus är ett multinationellt mjukvaruföretag med bas i engelska Newbury, Berkshire. Koncernen omsatte 2,9 miljarder dollar 2021 och har cirka 11.000 anställda. Debricked kommer att behålla sitt varumärke och ingå i koncernens säkerhetsdivision CyberRes.

– De har investerat väldigt mycket i CyberRes och att föra ihop koncernens säkerhetsprodukter. Vissa är väldigt kända, som verktyget Fortify. Men de märkte att de saknade bra produkter för program med mycket öppen källkod och då hittade de oss i slutet av förra året. Vi har tidigare fått flera propåer, det som övertygade oss nu var att vi får fortsätta med vår produktvision, säger Daniel Wisenhoff.

På längre sikt är målet för Micro Focus, vid sidan av de enskilda varumärkenas resa, att utveckla en ny generations heltäckande plattform för säkerhetsprodukter för både öppen- och proprietär källkod. Men på kort sikt är planen att växa. Debricked har i dag 33 anställda och har som mål att dubbla det antalet till nästa år. Bolaget ska anlita personal över hela spektrat, från utvecklare till säljare.

– Nu ska vi dubbla och det är bara början. Vi får se hur mycket vi klarar av att rekrytera i Öresundsregionen. Vid behov kommer vi kanske att söka internationellt, men vi är ju Malmöpatrioter och hoppas att kunna hitta i alla fall de yngre talangerna lokalt.

Emiliano Strauss

Micro Focus heter jätten som köper upp Debricked, som utvecklar verktyg för att skydda mjukvara och framför allt program med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.


 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden.