måndag 29 april 2024

inloggad som

Nytt kapital till uppkopplade hästar

|  
|  

Helsingborgsbolaget Hoofstep, som arbetar med artificiell intelligens och uppkopplade hästar, har tagit in 2,2 miljoner av befintliga ägare.

– Vi arbetar kontinuerligt med produktutveckling av våra AI-modeller, samt hårdvara. Nu har vi påbörjat arbetet för att lansera nästa generation av produkten, säger Hoofsteps medgrundare Karl Forssman.

För ett par år sedan lanserade bolaget en uppkopplad grimma med sensorer som placeras på hästens panna och registrerar till exempel rörelser och matvanor. Produkten innehåller AI-algoritmer som gör att ägaren larmas i telefonen när hästen avviker från det normala.

Bolaget är nu mitt uppe i sammanställandet av slutrapporten från ett samarbetsprojekt med organisationen “Hästen i Skåne” där man övervakat ettåriga hästar som har fått springa fritt i stora hagar i Brösarp.

– Vi vill se hur deras kroppar påverkas av miljön de befinner sig i, och rapporten, som är helt unik, kommer om två veckor. Det är första gången man mäter hästars hälsa digitalt i den typen av miljö i större skala.

Hoofstep, som når ut med sin produkt via nätet, ska lansera en ny generations grimma inom ett par år, säger Karl Forssman.

– Vi har världens största databas för hästbeteenden. Ofta är hästar ensamma många timmar om dygnet, och huvudprincipen är att få bättre koll på hästen och dess välmående. Man kan även använda vår data för att optimera tränings och tävlingsresultat, säger han.

Julia Eriksson

Helsingborgsbolaget Hoofstep, som arbetar med artificiell intelligens och uppkopplade hästar, har tagit in 2,2 miljoner av befintliga ägare. – Vi […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.