måndag 29 april 2024

inloggad som

Tio miljoner till Watersprint

|  
|  

Watersprint, som utvecklar miljövänliga vattenrenare, tar in tio miljoner från befintliga ägare och lanserar en ny produkt. På samma gång planerar bolaget för ännu en finansieringsrunda.

– Vi vill växa så mycket som möjligt och tar därför in kapital. Pengarna kommer framför allt att gå till produktutveckling, marknads- och säljinsatser. Kapitalanskaffningen sker i två steg under året där detta blir det första steget, säger Watersprints vd André Carlsson till Rapidus.

Investeringsrunda nummer två kommer att genomföras senare i år. Man hoppas då få in ytterligare 20-40 miljoner och involvera externa finansiärer.

Watersprint utvecklar vattenreningsprodukter för mindre hushåll och förra året slöt man ett avtal med en stor svensk husbil- och husvagnskoncern. Under våren breddas produktportföljen när bolaget lanserar en ny produkt som ska ta död på mikroorganismer, virus och bakterier.

– Den blir ett tillskott i vår serie Purify Solo som på så sätt kan hantera större vattenflöden.

Företaget utvecklar parallellt även en annan produkt som riktar sig till hushåll eller företag med egen brunn.

– I och med att fler fått upp ögonen för återvinning kommer efterfrågan på återanvändning av vatten vara stor i framtiden. Vi ligger i framkant och utvecklar produkter utifrån dessa önskemål, säger André Carlsson.

Julia Eriksson

Watersprint, som utvecklar miljövänliga vattenrenare, tar in tio miljoner från befintliga ägare och lanserar en ny produkt. På samma gång […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.