söndag 28 april 2024

inloggad som

Svep öppnar nytt labb i Lund

|  
|  

Teknikkonsultbolaget Svep investerar två miljoner kronor i ett nytt labb på S:t Lars i Lund. Förutom att arbeta med elektronisk produktutveckling ska bolaget nu också erbjuda verifiering och testning av produkterna.

– Vi kommer att kunna hjälpa våra kunder med processen att få deras produkter godkända och även hjälpa till med felsökning och förbättringar, säger Mikael Bergqvist, vd på Svep.

Bolaget har utvecklat ett golfhjälpmedel, en klockliknande produkt som sätts på armen för att förbättra golfsvingen. Produkten, som bygger på AI-algoritmer, lanserades förra året genom Malmöföretaget Dewiz Golf.

Svep har sedan dess upprättat ett labb för rörelseanalys i Lund. Där kan man spela in rörelser med hög precision och därigenom utveckla algoritmer till nya produkter. Med det nya labbet som öppnar nästa månad kommer man även kunna verifiera och testa produkten.

– Det betyder att vi kan korta tiden till marknaden rejält genom att snabbt kunna verifiera ändringarna i våra labb kombinerat med vår långa erfarenhet av att lansera elektronikprodukter på en global marknad, säger Mikael Bergqvist.

Tanken är att det ska komma fler applikationsområden för Sveps teknik framöver, men enligt vd:n är det för tidigt att gå ut med detaljer. Däremot berättar han att bolaget till våren lanserar en ny säkerhetstjänst.

– Till våren kommer vi även erbjuda kunden en ny tjänst inom säkerhetsanalys som skyddar produkten mot hackerattacker eller andra typer av digitala intrång, säger Mikael Bergqvist.

Julia Eriksson

Teknikkonsultbolaget Svep investerar två miljoner kronor i ett nytt labb på S:t Lars i Lund. Förutom att arbeta med elektronisk […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.