fredag 29 september 2023

inloggad som

BetterWealth lanserar ny investerartjänst

|  

Fintech-bolaget BetterWealth driver sedan tidigare investeringsplattformen betterwealth.se, som erbjuder digital investeringsrådgivning med fokus på diversifierat sparande och låga avgifter. Nu lanserar bolaget en ny tjänst för privatpersoner som fokuserar på kunskapsdelning.

– Vi är först i Sverige med en investeringstjänst inom social trading. Vi har byggt vår tekniska plattform från grunden under sex års tid, vilket är rätt unikt. Därmed kan vi leverera denna tjänsten som är väldigt avancerad i sitt utförande, säger David Jönsson, produktansvarig på BetterWealth.

Social trading är en investeringstjänst där investerare drar nytta av andra investerares kunskap och framgångar. Genom att dela med sig av sina egna strategier eller följa andras kan man som investerare få hjälp och tips att bli mer framgångsrik.

Förutom den nya tjänsten, som planeras att lanseras i sommar, har bolaget nyligen släppt tjänsten Frejvid. Det är en nätmäklartjänst lik Avanza eller Nordnet, men som endast fokuserar på ETF-Fonder. ETF-Fonder betyder börshandlade fonder, alltså fonder som handlas på samma sätt som aktier. Det är en investeringsfond som växer i popularitet i framförallt USA och Europa.

Planen framåt är att expandera i Sverige, men även i Norden och Europa. Under våren planeras en investeringsrunda som ska stängas till sommaren.

– Det finns ett stort intresse från investerare då vår produkt är skalbar och unik, vilket är attraktivt för många. Vi har intressanta investerare som vi för en dialog med just nu, men vill inte ge några detaljer om vilka dessa är eller hur mycket vi kommer ta in, säger David Jönsson.

Julia Eriksson

Fintech-bolaget BetterWealth driver sedan tidigare investeringsplattformen betterwealth.se, som erbjuder digital investeringsrådgivning med fokus på diversifierat sparande och låga avgifter. Nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad