måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Sensenode lanserar verktyg för energianalys

|  
|  

Lundabolaget SenseNode, som utvecklar system för energiövervakning, lanserar nu sitt analysverktyg som ska hjälpa företag med att bli mer energieffektiva.

– Vi börjar smått och testkör systemet med två pilotkunder, och släpper det fullt ut i början på mars. Nu när elpriserna är så pass höga blir det än mer angeläget för företagen att effektivisera sin användning, säger Jonas Eriksson, delägare och affärsutvecklare på SenseNode.

SenseNode Energy Analytics är en vidareutveckling av bolagets energiövervakningssystem för industrier. Med hjälp av egenutvecklade mätare och sensorer hjälper bolaget, som håller till på Ideon i Lund, sina kunder att beräkna energiförbrukningen och analysera var energin tar vägen samt identifiera energiläckage.

– Vi ser till att energin slimmas och att den går åt till värdeskapande produktion. Våra kunder får koll på hur klimatavtrycket ser ut, mätt i Co2 per produkt, och vi har en funktion där utbildade elingenjörer hjälper kunderna att förstå datan som samlas in och därigenom effektiviserar verksamheten, säger Jonas Eriksson.

I höstas säkrade bolaget åtta miljoner kronor i en investeringsrunda nu planeras för ytterligare kapitalanskaffning.

– Vi har nyanställt två personer och främsta fokus just nu är att skapa tillväxt. Vi breddar kundkretsen genom de nätverk vi byggt upp, och planerar även att ta in nytt externt kapital inom en snar framtid.

Julia Eriksson

Lundabolaget SenseNode, som utvecklar system för energiövervakning, lanserar nu sitt analysverktyg som ska hjälpa företag med att bli mer energieffektiva. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad