onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Tungviktare lanserar tjänst för överviktiga män

|  
|  

Vital-T är en ny digital tjänst för medicinsk behandling och friskvård för män över 40 år som lider av övervikt och testosteronbrist. Bolaget, som startades av bland andra Min Doktors och Blodtrycksdoktorns medgrundare, har börjat behandla sina första patienter som får hjälp av ett team bestående av läkare, psykolog, dietist och personlig tränare.

– I fyrtioårsåldern minskar testosteronet i kroppen och det finns en korrelation mellan viktökning och minskat testosteron. Alla behöver inte råka ut för det här, men vissa drabbas avsevärt. Det vi gör på det stora är att hjälpa män att komma tillrätta med problemet genom att kombinera medicinsk behandling med livsstilsförändringar, säger Fredrik Meurling, vd för Viral-T.

Bolaget håller kontakt med patienterna via video och chatt i appen. Förutom medicinsk analys och läkemedel vid behov dokumenteras patienternas kost, de får kostrådgivning och träningsschema.

Bolaget startades så sent som i somras och har nu antagits till SmiLes inkubatorprogram. Grundarna är läkaren Magnus Nyhlén som även grundat Min Doktor, Martin Carlsson – även han läkare som tidigare grundat Blodtrycksdoktorn – Otto Bretz som är teknisk chef och bolagets vd Fredrik Meurling.

– Alla vi som grundat bolaget kommer från den digitala vårdvärlden. Vi märker att den här typen av tjänster efterfrågas allt mer och ser att den här behandlingen fungerar utmärkt att utföras digitalt. Vi har inte hittat någon annan som gör samma sak som vi gör, så vi känner oss unika, säger han.

Planen är att skapa breda kontaktnät och så småningom genomföra en första finansieringsrunda.

– I och med SmiLe kommer vi nu in i ett sammanhang där vi har ett brett kontaktnät och även kontaktnät för framtida finansiering, vilket såklart är jätteviktigt för oss. Vi hoppas på att göra en finansieringsrunda till sommaren för att kunna bygga vidare på tjänsten, sikta på försäljning och marknadsföring. Framåt vill vi även internationalisera vår tjänst i Europa, säger Fredrik Meurling.

Julia Eriksson

Vital-T är en ny digital tjänst för medicinsk behandling och friskvård för män över 40 år som lider av övervikt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.