fredag 3 maj 2024

inloggad som

Nytt rekordår för T-Meeting

|  
|  

2020 slog bröderna Max och Faruk Tairis företag Europea i Malmö rekord med en vinst på över 7,5 miljoner kronor och 21 miljoner i omsättning. Förra årets siffror blev enligt Faruk Tairi ”ungefär som året innan – eller lite bättre” och i år ser inget ut att bromsa Malmöbolaget. 

– Stor omsättning imponerar inte på mig, det är hur mycket du får kvar som betyder nått. Hela vår tillväxt är dessutom egenfinansierad. Det är det fina med att sälja mjukvara, man tillverkar en produkt som man i princip kan sälja hur många gånger som helst. Tänk dig 10.000 kunder som köper och använder samma kostym, säger han till Rapidus. 

Bröderna driver varumärket T-Meeting, som erbjuder kommunikationslösningar med fokus på att inkludera personer med olika typer nedsättningar i syn, hörsel och talförmåga. Tera heter till exempel en tjänst som både kan läsa upp skrivna meddelanden och transkribera röstmeddelanden. 

T-Meeting erbjuder även en videotolktjänst där kunder kopplas ihop med språktolkar på distans, inklusive teckentolkar. Den lanserades i början av 2020, lagom till när pandemin skulle få myndigheter i Sverige och Norge att övergå till distanstolkning. 

– Pandemin hjälpte till, våra lösningar föreskrivs ju redan som hjälpmedel i Sverige och Norge, men den var inte avgörande. Vi är gamla i gemet och många vet redan att vi är experter på kommunikationshjälpmedel för alla – även de 18,5 procenten av befolkningen som inte kan använda vanliga telefoner, säger Faruk Tairi. 

I år ser T-Meeting ut att fortsätta växa och slå nya rekord. Bolaget och ägarnas främsta mål är att fortsätta bygga det egna kapitalet inför framtida investeringar i nya tjänster. Vad de planerar att investera överskottet i är bröderna än så länge förtegna om. 

Emiliano Strauss

2020 slog bröderna Max och Faruk Tairis företag Europea i Malmö rekord med en vinst på över 7,5 miljoner kronor […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.