lördag 4 maj 2024

inloggad som

Första prototypen från 5G-bolag

|  
|  

Lundabolaget Beammwave har nu sin första prototyp färdig och börjar föra samtal med potentiella pilotkunder. Sanningens år väntar nu 5G-bolaget. 

– Vi har utfört tester på chippet och det fungerar som vi förväntar oss. I sin slutgiltiga version kommer det att vara både mer energisnålt och ha högre prestanda än dagens chip, säger Stefan Svedberg

Beammwave har tagit fram ett chip för framtidens mobiltelefoner med modern radioteknik. Genom en teknik som kallas beamforming, eller strålformning, riktas mottagaren och sändaren mot varandra. Det ska göra att man kan utnyttja en större del av 5G-nätets fulla potential, då dagens antennteknik inte klarar av att ge full prestanda. 

– Vi är ju ett business to business-företag och tanken är att vi ska sälja till de stora chip-tillverkarna inom mobilindustrin. Nu har vi har något fysiskt att visa upp kan vi ta vidare dialogerna vi har med potentiella kunder, säger Stefan Svedberg. 

I somras tog bolaget in 34,5 miljoner kronor från bland andra Almi Invest och privata investerare som Fingerprint Cards tidigare vd Jörgen Lantto och affärsängeln Jane Walerud med bakgrund inom Ericsson. 

Emiliano Strauss

Lundabolaget Beammwave har nu sin första prototyp färdig och börjar föra samtal med potentiella pilotkunder. Sanningens år väntar nu 5G-bolaget.  […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.