onsdag 27 september 2023

inloggad som

Fintechbolag tar in 43 miljoner

|  , ,
|  

Malmöbaserade Blingdale tar in 43 miljoner kronor i en övertecknad nyemission till både gamla aktieägare och nya investerare. Nu ska företagsgruppen expandera och rekrytera till de båda dotterbolagen Finqr och Quiddly. 

Moderbolaget bytte namn till Blingdale, från Finqr Holding, i samband med att emissionen öppnade i höstas. 

Finqr startade 2016 och erbjuder en egenutvecklad molnbaserad plattform för automatiserad distribution, kravhantering och bokföring av fakturor. Det är en app som kopplas på kundernas befintliga affärssystem för att ge dem bättre översyn och kontroll över faktureringen. Kunderna är i regel mellanstora företag med egna ekonomiavdelningar. 2021 omsatte Finqr cirka 24 miljoner kronor. 

– Vi trodde först att pandemin skulle påverka oss negativt, så vi permitterade ett antal anställda under våren 2020. Men på hösten var det som att allt som inte hänt under våren kom då i stället. Sedan dess har det rullat på, säger Blingdale och Finqrs vd och största enskilda ägare Claes Ramel. 

Quiddly erbjuder molnbaserad mjukvara anpassad för kreditgivare och inkassobolag, med kunder som Qred och Kredinor. Den knoppades av från Finqr 2019 och står i dag på egna ben med en nettoomsättning på cirka sju miljoner kronor 2021 samt en egen styrelse och ledning. 

– Planen är att lansera Quiddly i minst ett land till under året. Med Finqr anser vi att det finns tillräckligt stora möjligheter att fortsätta växa kraftigt bara i Sverige, men Quiddly behöver spela på en internationell nivå för att växa snabbare, säger Claes Ramel. 

Målet är att anställa 25 personer totalt i de båda dotterbolagen och ytterligare stärka deras självständighet. Samtidigt ska man använda en del av det nya kapitalet för att satsa på vidareutveckling av de befintliga produkterna och testa minst en ny produktidé innan året är slut. 

– Vi har två case, två embryon som vi filar på. Under året ska vi ta ett av dem till prototypstadiet och med en klar affärsplan. 

Emiliano Strauss

Malmöbaserade Blingdale tar in 43 miljoner kronor i en övertecknad nyemission till både gamla aktieägare och nya investerare. Nu ska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad