fredag 19 april 2024

inloggad som

Hypergene etablerar sig i Danmark

|  
|  

Techbolaget Hypergene har under året haft sikte på att etablera sig i ett tredje nordiskt land – efter Sverige och Norge – innan 2021 är över. Valet har stått mellan Danmark och Finland och nu har beslutet fallit på Danmark. Etableringen kommer ske så snart som i januari nästa år.

– Vi befinner oss i en intensiv etableringsfas just nu. Vi har vägt lite mellan Finland och Danmark, men under hösten föll beslutet på Danmark då vi ser en högre potential och ett enklare insteg där. Vi har för den sakens skull inte gett upp tanken om Finland, men det kommer i ett senare skede, säger Hypergenes vd Peter Andersson.

I Danmark ska Hypergene bland annat samarbeta med affärssystemet Deltek, som arbetar med konsult- och tjänstebolag. I januari öppnas kontoret mitt i Köpenhamn och bolaget rekryterar nu för fullt.

På hemmamarknaden Sverige har Hypergene fått ett antal nya kunder under året och tecknade i våras avtal med energibolaget Jämtkraft om att implementera företagets molnbaserade lösning som fungerar som stöd för budget- och prognosprocesserna. Peter Andersson berättar att intensiva dialoger förs med liknande bolag i energisegmentet.

– Vi jobbar aktivt med att knyta till oss kunder i Sverige, många nya affärer har gått i lås under hösten och många bolag ligger i pipeline. Vår lösning passar väldigt bra för energibolag, lärosäten, kommuner, fastighetsbolag och projektintensiva bolag, så vi satsar mycket krut på att växa inom den typen av sektorer, säger han.

När etableringen väl är på plats i Danmark står England näst på tur.

– Det finns ett stort intresse för våra lösningar och vår produkt står sig väldigt väl, även på en internationell marknad. I England tittar vi specifikt på vissa av landets lärosäten som kan bli intressanta för oss. Digitaliseringen går väldigt fort just nu, företagen har tvingats bli mer agila och flexibla och det är precis vad vårt molnbaserade program kan hjälpa till med, så vi är helt rätt i tiden, säger Peter Andersson.

Julia Eriksson

Techbolaget Hypergene har under året haft sikte på att etablera sig i ett tredje nordiskt land – efter Sverige och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.