tisdag 26 september 2023

inloggad som

Första förvärvet för nya investeringsbolaget

|  ,
|  

Malmöbaserade EQP Capital Partners går in som storägare i mjukvaruföretaget GoldPen tillsammans med näringslivsprofilerna Sami och Helena Sulieman, som bland annat står bakom Affärsänglarna i Malmö.

– Vi tittar efter skalbara bolag med en betydande roll inom sina segment runt om i landet. Svenska bolag har fantastisk potential och lite kort kan man säga att vi hjälper institutionella pengar att hitta rätt, säger EQP Capital Partners grundare och vd Ali Shirazi.

Förvärvet av Linköpingsbolaget GoldPen, som bland annat har utvecklat molnbaserade system för parkeringsövervakning, är EQP Capital Partners första större investering. Ali Shirazi, som sjösatte investeringsbolaget tidigare i år, berättar att de har ett tiotal investeringar på gång.

– Just nu tittar vi på ett energioptimeringsföretag i Malmö. Det senaste året har vi fått många tips om bolag som har kämpat under radarn och bedrivit verksamhet i labbet. Av de omkring 300 bolag vi har tittat på har vi en lista på tio starka kandidater, säger han.

EQP Capital Partners består av Ali Shirazi, Nikolas Tsigkas och Rickard Nilsson. Teamet kommer inom kort att utökas med ytterligare fem partners från det skånska näringslivet.

Sara Nkwe Assarsson

Malmöbaserade EQP Capital Partners går in som storägare i mjukvaruföretaget GoldPen tillsammans med näringslivsprofilerna Sami och Helena Sulieman, som bland […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad