fredag 29 september 2023

inloggad som

Avionero lanserar ny resetjänst…

|  
|  

Malmöbolaget Avionero lanserar den 23 december en ny tjänst som ska komplettera det tidigare erbjudandet om flygjämförelser. Nu ska boende och resa integreras i samma sökning med hjälp av den AI företaget utvecklat.

– När man ska boka en resa så tittar man först på flyget, det finns massor av fina stränder men vart du kan ta dig definieras av rimliga förbindelser till rimligt pris. Sedan får man gå till en annan sajt för att titta på boende och måste hoppa fram och tillbaka mellan sajterna. Vi insåg att vi har en unik position för att lösa det, säger Avioneros vd Lars Kristensson till Rapidus.

Avioneros nya tjänst ska göra att den som söker på variabler som “varmt”, “badmöjligheter” eller “billigt” ska kunna få upp förslag på både flygresor och boenden samtidigt. Vid bokning får sedan Malmöbolaget en provision av leverantörerna. Att lanseringen sker dagen före julafton är enligt Lars Kristensson för att den stora rushen med resebokningar för sommaren börjar mellan jul och nyår.

– Det märks ganska tydligt att folk börjar boka igen efter pandemin. Just nu ligger marknaden på knappt 50 procent av vad den var 2019, så det är en bit kvar. Men det är stor skillnad från när den var som lägst, då var den på två procent, säger han.

Pandemin slog hårt mot Avionero som var timmar från konkurs efter att investerare dragit sig ur. Nu har företaget säkrat 7,5 miljoner kronor till lanseringen i december och vidareutveckling av söktjänsten. I början av nästa år planeras en ny kapitalanskaffning.

– Vi sitter just nu i förhandlingar med både nya och gamla investerare för att kunna satsa på marknadsföring. Visst har vi lite intäkter, men vi valde att inte pusha under pandemin utan att fokusera helt på den här lanseringen. Först nästa år ska vi på allvar börja bry oss om intäkter, säger Lars Kristensson.

Niclas Lindstrand

Malmöbolaget Avionero lanserar den 23 december en ny tjänst som ska komplettera det tidigare erbjudandet om flygjämförelser. Nu ska boende […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad