måndag 29 april 2024

inloggad som

Köpcentrum nästa för Handiscover

|  
|  

Handiscover breddar sin tjänst för tillgänglighet för människor med funktionsvariationer till andra branscher än hotellnäringen. Nu har nya avtal slutits med stora skånska köpcentrum, efter att bolaget fått ny EU-finansiering på cirka 15 miljoner kronor.

– Vi har tecknat avtal med shoppingcentren Emporia och Mobilia i Malmö samt Väla Köpcentrum i Helsingborg. Dessa blir våra första kunder utanför hotellnäringen, säger Handiscovers vd och grundare Sebastien Archambeaud till Rapidus.

Under pandemin var bolaget tvunget att tänka nytt för att överleva och valde att bredda kundkretsen.

– Det var både lärorikt och utmanande. Nu har vi skapat en plattform utifrån samma kunskap, men som går utanför hotellnäringen och är mer företagsanpassat. Framför allt hjälper vi nu köpcentrum och butiker.

Bolaget, som håller till på Minc i Malmö, har utvecklat ett utvärderingssystem för tillgänglighet och hjälper kunder att samla in specifika data. Därefter skapas checklistor som kunden kan använda för att skapa bättre tillgänglighet för besökarna.

Under våren 2020 var Handiscover nära att gå i konkurs då coronapandemin stoppade nästan alla resor och gjorde ny finansiering svår för bolaget. Det som kom att bli räddningen var ett EU-stöd Handiscover fick strax innan utbrottet. I maj i år fick de finansiering på 1,5 miljoner euro av samma avsändare, investeringsfonden European Innovation Council Fund.

– Det kan ses som en första del i en investeringsrunda som planeras till nästa år. Avsikten och planen är att fortsätta med vår produktutveckling och accelerera försäljningen, säger Sebastien Archambeaud.

Julia Eriksson

Handiscover breddar sin tjänst för tillgänglighet för människor med funktionsvariationer till andra branscher än hotellnäringen. Nu har nya avtal slutits […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.