lördag 27 april 2024

inloggad som

Ideonbolag expanderar i Storbritannien

|  
|  

Distributed Medical hämtar sig efter ett svårt pandemiår och expanderar nu på den brittiska marknaden med sitt mjukvaruverktyg, ett bildhanteringssystem för foton och video i vården. På samma gång pågår en intensiv rekryteringsprocess.

Bolaget har varit aktivt i Norden en längre tid och inledde förra året ett samarbete med japanska storbolaget Eizo, vars engelska del sköter försäljning och marknadsföring av Distributed Medical i Storbritannien.

– Just nu är vi inne i ett aktivt skede på den brittiska marknaden där vi nyligen har gjort klart en affär, men jag kan inte avslöja mer än så i nuläget. Utöver det för vi diskussioner med flertalet kunder i detta nu, säger Filip Strandqvist, Distributed Medicals medgrundare.

Bolagets produkt är en mjukvara som kan samla in foto och videor från bildproducerande enheter inom vården – exempelvis titthålsundersökningar, röntgen eller andra operationer – med säker lagring av bilderna enligt patientdatalagen. Företaget påverkades negativt av pandemin och hade uppförsbacke med en omsättning på 14,6 miljoner under räkenskapsåret som slutade i juni 2020. Filip Strandqvist menar att vinden nu vänt och bolaget når hittills 11,9 miljoner i årets räkenskaper.

– Första halvåret av 2020 gick riktigt bra, men andra halvan blev väldigt svag i och med pandemin. Nu under sena delen av 2021 har vi tagit igen mycket av den dippen och är tillbaka på den försäljningsprognos som vi länge jobbat med, så det är positivt. Det räkenskapsår vi är inne i nu ser fantastiskt ut och vi kommer troligtvis göra en dubblering sedan förra året.

I somras flyttade bolaget verksamheten från Beta till Delta-huset på Ideon-området och är mitt uppe i en rekryteringsprocess.

– Vi söker nya duktiga medarbetare, mer specifikt programmerare inom området bildhantering inom sjukvården. I dagsläget är vi sju anställda och skulle helst rekrytera två till innan årsskiftet, men vi har inte bråttom utan väntar hellre på att rätt personer dyker upp, säger Filip Strandqvist.

Julia Eriksson

Distributed Medical hämtar sig efter ett svårt pandemiår och expanderar nu på den brittiska marknaden med sitt mjukvaruverktyg, ett bildhanteringssystem […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.