tisdag 7 maj 2024

inloggad som

Dianovator i strategiskt samarbete

|  
|  

Medeonbolaget Dianovator har skrivit avtal med Together Against Diabetes, en svensk diabetesorganisation som har tagit fram en app med 45.000 användare där patienter kan logga sina insulindoser. Dianovator har lagt till förbättrade funktioner på appen som lanseras inom kort.

Together Against Diabetes är en ideell förening startad i samarbete med Barndiabetesfonden, lanserade sin app för ett år sedan.

– Föreningens app hjälper patienter med typ 1-diabetes att logga doserna från sina digitala insulinpumpar och den har fått ett stort genomslag bland patienterna. Vi är väldigt glada för att nu ha detta strategiskt viktiga avtalet på plats. Appen som används dagligen av patienter kompletterar vår egen webblösning väldigt väl, säger Fredrik Ståhl, vd och grundare till Dianovator.

Dianovators webblösning Diact är ett verktyg för förbättrad glukoskontroll vid insulinbehandlad diabetes. Den används som beslutsstöd av diabeteskliniker både för barn och vuxna. Patienternas data om bland annat medicinering och mående omvandlas till trendkurvor och identifierar förbättringsområden – information som ger underlag för justeringar i behandlingen i samråd med vården. Kliniska tester av Diact genomförs nu i höst och kommande vår hos ett antal diabeteskliniker. Dessutom är fler kliniker på gång att starta pilottester med Diact.

– Tidigare hade vi fokus på att slutföra utvecklingen av tjänsten. Nu när det är lättare igen att komma ut och demonstrera Diact på plats har vi en aktiv säljprocess igång och plockar successivt in fler och fler intresserade kliniker, säger Fredrik Ståhl.

I våras tog bolaget in två miljoner kronor från tidigare och nya delägare. Fredrik Ståhl är fortfarande en av huvudägarna.

Elisabet Ottosson

Medeonbolaget Dianovator har skrivit avtal med Together Against Diabetes, en svensk diabetesorganisation som har tagit fram en app med 45.000 användare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Danmarkskollen – statsbesök och Eurovision

    Inget får danskar att prata om Sverige som ett kungabesök. Även Eurovision och en dansk bank som slukar svenska pengar tar stor plats i danska tidningar. Rapidus har koll på danskarnas Sverigebild.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Fortsatt nedåt för Sturup

    Swedavias statistik för april visar att antalet resenärer vid Malmö flygplats fortsätter att minska, minus 39 procent i år jämfört med i fjol. Flygplatsen är därmed sämst i klassen av alla Swedavias flygplatser.

  • Starkt från Peab och Trianon

    Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.