måndag 29 april 2024

inloggad som

Watersprint snart i svenska husbilar

|  
|  

Watersprint har slutit ett avtal med en svensk husbil- och husvagns-koncern med “betydande marknadsandelar i Europa”. Det är ett leveransavtal av företagets nya vattenreningsprodukt Purify Solo. På samma gång integreras just nu en annan av bolagets produkter, Purify Mini, i FM Mattssons produkter.

– Avtalet gör att vi får en kontinuerlig efterfrågan på vår nya produkt Solo och vi kan nu börja skala upp bolaget. Det här avtalet har stor potential och vi tar nu steget till att vara ett av de ledande bolagen inom UVC-led för vattendesinfektion globalt, säger Watersprints vd André Carlsson till Rapidus.

Den nya produkten som lanseras är utformad som en liten läskburk och ska ta bort mikroorganismer såsom virus och bakterier i vattnet. Den har liknande funktion som bolagets andra produkt Purify Mini, men är mer inriktad på att byggas in i apparater eller fordon. Purify Mini är numera integrerad i några av FM Mattssons produkter.

– När det kommer till Purify Mini så har pandemin har fördröjt processen något men nu under höstlovet ska FM Mattsson göra sin första installation med Purify Mini på en skola.

Watersprint planerar att bredda produktportföljen ytterligare de kommande året och är i dialog med både externa och interna finansiärer för att ta in finansiering för tillväxt och uppskalning.

– Vi har nyligen rekryterat en inköpsansvarig och slutför en rekrytering inom utveckling till kontoret i Lund. Senaste året har vi rekryterat tre stycken och mot årets slut kommer vi att vara tolv anställda, säger André Carlsson.

Julia Eriksson

Watersprint har slutit ett avtal med en svensk husbil- och husvagns-koncern med “betydande marknadsandelar i Europa”. Det är ett leveransavtal […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.