måndag 29 april 2024

inloggad som

Fler förvärv väntar för IT-konsulter

|  
|  

Efter en nedgång till följd av pandemin fortsätter nu QGroup sin offensiv med tre färska koncernbolag och nya satsningar i Indien och Polen. Nu söker IT-konsultkoncernen efter fler bolag att förvärva. 

– Vårt mål är att starta fyra egna bolag per år, plus genomföra fyra förvärvsinsatser. Det är en strategi som växt fram för att hålla ett bra tempo. Vi har en organisk tillväxt i koncernen på 20 procent, förvärvstillväxten hamnar utöver den siffran. säger Jon Carvell, QGroups koncernchef.  

Koncernens senaste bolag, QueenC, har på ett par månader hunnit anställa ett tiotal managementkonsulter i Stockholm. Totalt har koncernen över 600 anställda, varav 200 finns i Skåne, och omsätter strax över halvmiljarden i år.

De övriga två nya bolagen finns i Polen och Indien. Det senare, SchbangQ, drivs tillsammans med den indiska digitalbyrån Schbang som QGroup tidigare samarbetat med. 

– Det är ett supercoolt och framgångsrikt gäng som också satsar mycket på personalutveckling. Bolaget är ett joint venture och blir ett brofäste för QGroup i Indien och kommer även att hjälpa koncernbolagen med att hitta nischad specialexpertis, säger Jon Carvell. 

Även den senaste polska satsningen, ett företag inom finansteknik som blir koncernens andra i landet, ska arbeta med rekryteringar till koncernens övriga bolag. Tidigare i år köpte koncernen även in sig i eventbolaget Hermes Group i Stockholm. 

QGroups styrelse innehåller profiler som Paradox-grundaren Fredrik Wester och Peter Carlsson från Northvolt. Bland investerarna märks bland andra Axis-grundaren Martin Gren och TePes Joel Eklund. 

Emiliano Strauss

Efter en nedgång till följd av pandemin fortsätter nu QGroup sin offensiv med tre färska koncernbolag och nya satsningar i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.