lördag 11 maj 2024

inloggad som

Ny plattform ska underlätta vårdkontakter i Afrika

|  
|  

Smile-bolaget Manje Health, som bygger en hälsoplattform för kroniskt sjuka i Afrika, tar in sina första miljoner.

– Vi tar in tre miljoner i en investeringsrunda som håller på att stängas nu. Planen är att färdigställa, optimera och kvalitetssäkra plattformen, säger Manje Healths medgrundare och vd Prudence Persson.

Affärsidén baseras på att det i dag råder brist på specialistläkare i många länder i Afrika och att det är svårt för patienterna att hitta dem. Plattformen, som just nu är en betaversion, ska med endast en knapptryckning hjälpa patienter att hitta rätt vårdinrättning eller specialist. Manje Health har hittills inlett samarbeten med 156 sjukhus i 23 afrikanska länder.

– I vanliga fall tar det veckor att hitta rätt information och bli kopplad till rätt specialist, men med vår plattform tar det minuter. Vi gör det smidigare för patienten att snabbt och effektivt få rätt vård. Man kan jämföra vår idé med bokningssajter för hotell, som de flesta känner till.

Plattformen ska huvudsakligen rikta sig till kroniskt sjuka och testkörs just nu.

– Vi får kontinuerlig feedback från läkare och siktar på lansering nästa år, säger Prudence Persson.

Julia Eriksson

Smile-bolaget Manje Health, som bygger en hälsoplattform för kroniskt sjuka i Afrika, tar in sina första miljoner. – Vi tar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen