onsdag 8 maj 2024

inloggad som

… och lanserar nya produkter

|  ,
|  

I år har koncernen även startat ytterligare ett bolag, TrueBooking, som inom kort lanserar ett bokningssystem för restauranger. Snart kommer även en iZettle-utmanare från Kassacentralen. 

– Alla restauranger behöver i dag ett bokningssystem på nätet. Vanligtvis har man ingen koll på gästen som bokar bord, men om du kombinerar bokningen med kassa- och beställningssystemet så kan du till exempel ta reda på vad kunden beställde, vad den gillade och så vidare, säger TrueBookings vd Henrik Sellehed. 

I november lanserar dessutom Kassacentralen ett helt molnbaserat kassasystem. Produkten riktar sig till mindre handlare som kiosker eller foodtrucks och kan användas på mobilen och surfplattan, eller med en tillhörande kortläsare.

Satsningarna är ytterligare steg på vägen mot visionen att etablera sig som landets främsta helhetslösning för restauranger. De konkurrerar bland annat med danska Superb som i somras tog in tolv miljoner euro i riskkapital. Men Kassacentralens plan är att fortsätta växa organiskt utan externt kapital. 

– Tanken om riskkapital kommer ibland, speciellt när man ser hur det går för andra. Men vi växer i bra takt och gör en bra vinst, det vill vi fortsätta med. Målet är satt på 50 procents tillväxt per år, men vi lyckades växa 60 procent senaste året, trots covid, säger Henrik Sellehed. 

Emiliano Strauss

I år har koncernen även startat ytterligare ett bolag, TrueBooking, som inom kort lanserar ett bokningssystem för restauranger. Snart kommer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.