fredag 3 maj 2024

inloggad som

AR-bolag värvar ny vd

|  ,
|  

Med en bakgrund som strategisk utvecklare på omsorgsföretaget Ambea tar Lotta Fahlander över som vd på mjukvaruföretaget HeroSight. Hon blir även vd för det nystartade dotterbolaget Hero3D.

– Min främsta uppgift blir att sätta struktur och se till att vi lägger tid på rätt saker, att göra upp en affärsplan och ta organisationen till nästa nivå. En annan viktig uppgift är att styra oss i en riktning och att omsätta visionen till handling, säger Lotta Fahlander till Rapidus.

Moderbolaget HeroSights produkt är en programvara som laddas in i AR-glasögon och ger bäraren en virtuell upplevelse som visar fiktiva skador på människor eller övningsdockor, kombinerat med ljudeffekter för att skapa realistiska skadesituationer. Mjukvaran ska användas av bland annat personal inom ambulanssjukvård i utbildningssyfte.

– HeroSight är ett spännande bolag, med en unik och konkret idé som är helt rätt i tiden. Det tilltalar mig att vara med och skapa produkter som hjälper människor att ta bättre beslut i riskfyllda situationer. Jag tycker också om utgångspunkten att arbeta med mjukvara och skalbarheten som följer. Jag ser dessutom fram emot att samarbeta med tekniska specialister för att utbyta erfarenheter och perspektiv på innovation.

Det var i somras som konsultbolaget Hero3D startades då företaget befinner sig i en expansionsfas. Hero3D ska också utveckla mjukvaruverktyg, men främst fokusera på utbildningar inom industri och säkerhet. Nu ser sig både HeroSight och Hero3D om efter samarbetspartners.

– Vi är kundfinansierade sedan december 2020 och vår första investeringsrunda skjuter vi på framtiden. Men vi är alltid öppna för tidig dialog med strategiska investeringsaktörer med tungt mervärde, säger Lotta Fahlander.

Julia Eriksson

Med en bakgrund som strategisk utvecklare på omsorgsföretaget Ambea tar Lotta Fahlander över som vd på mjukvaruföretaget HeroSight. Hon blir […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.