fredag 19 april 2024

inloggad som

Curando siktar på börsen – igen

|  
|  

Curando Nordic, som utvecklar digitala hälsoplattformar för företag, är inte längre ett börsföretag. Efter ett omvänt förvärv av medieföretaget Vo2 Cap har det sistnämnda tagit över Curandos börsplats på First North. Målet är dock att Curando, som fortsätter sin verksamhet i dotterbolaget Agilit Holding under namnet Nya Curando, ska tillbaka till börsen snart. Det säger styrelseordföranden Semmy Rülf till Rapidus.

– Transaktionen är klar nu och det blev en fantastiskt bra affär för våra aktieägare. Nu ska vi se om och hur vi kan åternotera bolaget. Den operativa verksamheten med att vidareutveckla plattformen och sälja in den till nya kunder har inte påverkats. Vi har gjort en finansiell transaktion som gynnat våra aktieägare, säger Semmy Rülf.

Vid det omvända förvärvet fick Curandos ägare fem procent av Vo2 Cap, vilket då värderades till 200 miljoner. Sedan dess har kursen mer än femdubblats, som mest var värdet för det innehavet uppe på 1,5 miljarder kronor. Nya Curando har nu knoppats av från moderbolaget med cirka 2.500 aktieägare och siktar återigen på börsen. Men när och hur vill inte Semmy Rülf gå in på detaljer om.

– Det finns två-tre möjligheter, men i grunden måste vi ha rörelsekapital för tolv månader framåt för att börsnotera oss igen. Vi arbetar nu med att säkra att de pengarna finns, och räknar igenom resultatet av alla transaktioner och transaktionskostnader, säger han.

Semmy Rülf kom in som styrelseordförande i Curando i april i år och ersatte då en av grundarna Lars Lidgren. Bolaget noterades på First North i december 2016 under sitt dåvarande namn Rethinking Care.

Noterade sig bolaget för tidigt?

– Många företag noterar sig för tidigt. Det har blivit en hysteri, men det är ett sätt att få in riskkapital i dag. För fyra år sedan borde nog inte Rethinking Care ha varit noterat. Nu har vi lovat marknaden och aktieägarna att söka en åternotering, men operativt är det inte nödvändigt. Det kan till och med vara en nackdel eftersom det är ett lugnare liv vid sidan av börsen, säger Semmy Rülf.

Niclas Lindstrand

Curando Nordic, som utvecklar digitala hälsoplattformar för företag, är inte längre ett börsföretag. Efter ett omvänt förvärv av medieföretaget Vo2 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.