lördag 27 april 2024

inloggad som

AI-robot för äldre ska bli flerspråkig

|  
|  

Helsingborgsföretaget Call Knut öppnar sin första investeringsrunda och kommer ett steg närmare lansering. Företaget utvecklar en AI-robot som ska hjälpa till i äldrevården

– Vi hoppas kunna landa på omkring tre till fem miljoner och vi stänger investeringsrundan om ett par månader, omkring årsskiftet. Pengarna kommer framförallt att läggas på att bredda teamet inom en snar framtid och se till att marknadsföring och säljdelen är på plats så vi kan pusha vårt verktyg, säger Call Knuts vd och grundare Viktor Björk till Rapidus.

Produkten fungerar som en AI-robot och ska vara ett komplement till äldre- och sjukvården. En dator ringer upp brukaren i hemmet och ställer frågor såsom hur personen i fråga mår och och om denne intagit sin medicin.

– Det stora just nu är att optimera produkten och förbereda oss för en lansering i början på nästa år. Egentligen hade vi planerat att vara ute på marknaden vid det här laget men pandemin har skjutit upp allt ett halvår ungefär.

Call Knut är baserade i Helsingborg. Företaget befinner sig i en intensiv produktutvecklingsfas just nu och ser över språkfunktionen för produkten.

– Vi har märkt att språket är en viktig utmaning och vi vill se till att vår AI-robot kan tillämpas på olika språk för att vara flexibel och tillgänglig för så många som möjligt, säger Viktor Björk.

Julia Eriksson

Helsingborgsföretaget Call Knut öppnar sin första investeringsrunda och kommer ett steg närmare lansering. Företaget utvecklar en AI-robot som ska hjälpa […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.