tisdag 30 april 2024

inloggad som

Tre frågor till Gustaf Lorentz…

|  
|  

… som efter många år som lobbyist hos Handelskammaren och nu senast på PR-byrån Gullers Grupp är ny kommunikationschef för Vellinge kommun.

Varför bytte du jobb?

– I två omgångar var jag inhyrd via Gullers som tillförordnad kommunikationschef i Vellinge kommun, och jag tyckte det var ett fantastiskt roligt jobb. När jag fick frågan om tjänsten var det enkelt att svara ja.

Hur är det att ta steget från det privata till en offentlig organisation?

– Liksom många andra har jag haft fördomar om det offentliga, att allt går så långsamt. Men i stället är det ofta väldigt snabba ryck som ställer allt på ända, sådant som måste hanteras direkt. Sedan finns det vissa saker som måste få ta tid ur en rättssäkerhetsaspekt. Det är oerhört roligt att jobba nära människor och deras vardag i kommunen. Jag är förvånad över att det är så kul!

Vad har du framför dig just nu?

– Flera saker, som också var del i att jag svarade ja. Jag ska bygga upp en helt ny kommunikationsavdelning, vi är 15 personer i dag. Dessutom ska jag vara chef för digitaliseringen i kommunen. Invånarna ska kunna göra sina kommunärenden hemma vid sin dator, på samma sätt som man i dag gör bankärenden. Vi utvecklar e-tjänster för allt från sophantering till att söka bygglov och begära ut ritningar. Vellinge ska ha ett ställe där allt kan hanteras, en one stop shop. Men det är en lång resa som hela det offentliga har framför sig.

Elisabet Ottosson

… som efter många år som lobbyist hos Handelskammaren och nu senast på PR-byrån Gullers Grupp är ny kommunikationschef för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad