torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Fitnessfika säljs till Helsingborgsentreprenör…

|  
|  

Victoria Andersson, som förra året utsågs till en av Rapidus 34:or, har sålt Fitnessfika i Helsingborg. Den nya ägaren Karsten Deppert, tillträdde i september med hans kaffeverksamhet Nybryggt.

– Karsten har hållit mig i handen genom hela mitt entreprenörsskap, så att lämna över vad jag skapat till honom känns fantastiskt kul, fika och kaffe klingar ju dessutom rätt bra ihop, säger Victoria Andersson före detta vd på Fitnessfika till Rapidus.

Fitnessfikas havrebar Bar-a havre lanserades förra hösten mitt under brinnande corona – och blev en riktig försäljningssuccé. Just nu ligger det i pipen att ta fram en vegansk variant och Victoria har bestämt sig för att delvis stanna kvar inom företaget.

– Jag är fortfarande kvar på ett hörn då jag sköter företagets marknadsföring. Hela resan med Fitnessfika, att starta och driva företag, har gett mig erfarenheter och insikter som är ovärderliga för mig.

Till vardags jobbar hon heltid som webbredaktör uthyrd på konsultbasis till Bjurfors. Samtidigt driver hon vidare sitt aktiebolag och i juli startade hon tillsammans med två kompisar en webbshop som säljer plastsmyckesringar. Hon beskriver det som en “spontan sommarkvällsidé”.

– Precis som jag gjorde när jag startade Fitnessfika så upplevde jag ett glapp på marknaden. Jag hade en känsla av att den här typen av smycken är en kommande trend och borde finnas i Sverige. Vi ville köpa ringar för eget bruk, men såg det också som en utmaning att se hur snabbt vi kunde starta upp en webbshop och få igång försäljning, säger Victoria Andersson.

Sedan den fjärde juli i år har webshoppen bob-c(punkt)se sålt plastsmyckesringar för strax under 100.000 kronor fördelat på drygt 500 ordrar.

Julia Eriksson

Victoria Andersson, som förra året utsågs till en av Rapidus 34:or, har sålt Fitnessfika i Helsingborg. Den nya ägaren Karsten […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.