söndag 30 juni 2024

inloggad som

Hövdingveteran lanserar ljudabsorberande inredning

|  
|  

Uppstartsbolaget Poasana lanserar sin första produkt – en ljudabsorberande inredningsdetalj för hemmamiljö. Samtidigt tar bolaget in miljonbelopp för att nå ut på marknaden.

– Nästa steg är att nå marknaden och berättat att vi finns, och samtidig lyfta frågan om att skapa bra ljudmiljö och inreda för örat, säger Poasanas vd Patricia Möller.

Poasana, som betyder fantastiskt på swahili, grundades av Marcus Engqvist, Björn Persson och Patricia Möller i januari. I dagarna blev det klart att Affärsänglarna i Malmö och Mikael Dahlqvist från Hyresbostäder går in med pengar i bolaget.  Ljudabsorbenterna tillverkas i Staffanstorp och säljs direkt till kund via Poasanas webbshop. Patricia Möller, som tidigare var marknadschef för Hövding, berättar att de även för dialog med ett flertal återförsäljare. Intresset för produkterna är stort, säger hon:

– De produkter som finns på marknaden är inte anpassade för hemmamiljöer. Vi spenderar allt mer tid i våra hem där fokus har legat på inredning för ögat och inte på ljudmiljön.

I våras deltog Poasana i Hela Skåne Pitchar och i juni säkrade de sin första investering.

– Under hösten kommer vi att arbeta vidare med produktutveckling, bland annat med en produktlinje för hifi-marknaden, säger Patricia Möller.

Sara Nkwe Assarsson

Uppstartsbolaget Poasana lanserar sin första produkt – en ljudabsorberande inredningsdetalj för hemmamiljö. Samtidigt tar bolaget in miljonbelopp för att nå […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånska aktievinnare – och förlorare

    Första halvåret 2024 har redan gått och då är det dags för en halvårsavstämning av de skånska börsbolagen. Åtta aktier har stigit med mer än 100 procent hittills i år, medan sex stycken har fallit med mer än 90 procent. Se här vilka.

  • Hänt i vecka 26

    Finansiella räddningar i krysset var tongivande i veckans nyhetsflöde från skånska företag. Här figurerar bolag som Doxa, Alligator och Move By Bike.

  • Sommarlyssning i Lejonkulan

    Tröttnat på sommarpratare? Då kan du gå leta upp vår podd Lejonkulan där poddar finns. I dag slår vi ett extra slag för de intressanta AI-företag som gästat lejonet i kulan, den erfarne riskkapitalisten Janne Dahlqvist.