fredag 3 maj 2024

inloggad som

Anolytechs nya vd siktar på organisk tillväxt

|  
|  

Miljöteknikföretaget Anolytech har utnämnt sin tidigare marknadschef Sandra Lindström till ny vd. Hon efterträder Stefan Fischlein, som tog över företaget efter att det gick i konkurs 2017. Han blir dock kvar i styrelsen och som ansvarig för produkt- och affärsutveckling.

– Främst ska jag strukturera och förbättra våra processer så alla delar blir skalbara. När vi har det på plats så blir nästa fokus att fortsätta tillväxtresan som vi är i och expandera, säger Sandra Lindström till Rapidus.

Anolytech utvecklar och bygger maskiner som tillverkar desinficeringsmedel med miljövänliga metoder. I början av coronapandemin fick företaget mycket uppmärksamhet för sitt initiativ att skänka bort desinficeringsmedel för både händer och ytor vid en station i Ystad och en i värmländska Kristinehamn.

– Många fick upp ögonen för Anolytech där, vi var med i tv, radio och de stora tidningarna. Vi fick ta in extrapersonal och flera andra lokala företag i Ystad kom in och hjälpte oss. Men vi är inte ett företag som säljer desinficeringsmedel under pandemin, utan skänker fortfarande bort det till lokala ideella föreningar. Under tiden fortsätter vi på vårt eget spår, att hyra ut maskiner som producerar på plats, säger Sandra Lindström.

I dag har Anolytech ett säljkontor i Norge och agenter som sköter försäljning, drift och underhåll i övriga nordiska länder samt Spanien och Tyskland. Någon nyemission för expansionen är inte aktuell, enligt Sandra Lindström, utan planen är att utvidga både geografiskt och till nya marknadssegment med organisk tillväxt.

– Sedan Stefan köpte upp konkursboet har han drivit det med både bra tillväxt och resultat varje år. Vi ska fortsätta på samma sätt, säger Sandra Lindström.

2020 omsatte Anolytech 18,8 miljoner kronor och gjorde en vinst på knappt 1,4 miljoner.

Niclas Lindstrand

Miljöteknikföretaget Anolytech har utnämnt sin tidigare marknadschef Sandra Lindström till ny vd. Hon efterträder Stefan Fischlein, som tog över företaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.