måndag 29 april 2024

inloggad som

Första kommersiella kunden för Qlucore

|  

Det Lundabaserade mjukvaruföretaget Qlucore har fått sin första kommersiella kund för bolagets precisionsdiagnostik för cancer. Avtalet tecknades nyligen med Neoscreen Ltd, som ska att använda Qlucores diagnostikprogramvara för att underlätta och snabba upp diagnosställandet för behandling av leukemi.

– Vi är jättenöjda med vår första nya affär på just det området. Cancerdiagnostik förändras snabbt och det är jätteroligt att vi ligger i framkant av denna utveckling. Att vi nu har vår första kund inom precisionsdiagnostik är ett kvitto på att vårt hårda arbete bär frukt, säger Qlucores vd och medgrundare Carl-Johan Ivarsson till Rapidus.

Bolaget tar fram en egen mjukvara och har utvecklat Qlucore Diagnostics, som kan visualisera och analysera data från kartläggningar av arvsmassan med en ny typ av teknik, vilket effektiviserar och förbättrar diagnostiken. Det första applikationsområdet blir diagnostik av leukemi. Qlucore har nu siktet inställt på att börsnoteras inom en snar framtid.

– Vi jobbar hårt för att noteras, och att göra det nu under hösten är vårt primära mål, men fler detaljer än så kan jag tyvärr inte ge i nuläget, säger Carl-Johan Ivarsson.

I våras tog Qlucore in 30 miljoner kronor i en övertecknad investeringsrunda och planer fanns på att dubbla teamet från femton till trettio medarbetare. Företaget har redan fem nya personer på plats och ytterligare en är kontrakterad, och målet är fortfarande att fördubbla teamet sedan i fjol.

– Det har varit en väldigt rolig process och vi ser många kompetenta kandidater som söker sig till oss, vilket känns som en bekräftelse. Vi kommer att fortsätta rekrytera programmerare med framförallt specialområden inom AI och bioinformatik, vilket är en profession som vuxit till sig de senaste åren. Vidare ser vi oss om även efter säljare och affärsutvecklare, säger Carl-Johan Ivarsson.

Julia Eriksson

Det Lundabaserade mjukvaruföretaget Qlucore har fått sin första kommersiella kund för bolagets precisionsdiagnostik för cancer. Avtalet tecknades nyligen med Neoscreen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.