lördag 27 april 2024

inloggad som

Utvecklarna bakom golfinnovation öppnar labb i Lund

|  
|  

Svep heter företaget som är hjärnorna bakom ett nytt golfhjälpmedlet, en klockliknande produkt som sätts på armen för att förbättra golfsvingen. Produkten har nyligen lanserats genom Malmöföretaget Dewiz Golf, men Lundabaserade företaget Svep står för produktutvecklingen efter många års arbete med AI och avancerade algoritmer. Nu har Lundabolaget öppnat ett labb för hitta nya produktsamarbeten.

– Det unika är att vi utvecklat en avancerad AI-baserad produkt med hög precision, dels med avancerade algoritmer, dels att feedbacken ges direkt. Det har tidigare aldrig gjorts, säger Mikael Bergqvist, vd på Svep.

Det är en klockliknande produkt, som för första gången kan ge golfaren direkt feedback i stunden, det vill säga när golfsvingen slås, och som gör att utövaren kan optimera sin sving. Klockan samlar in data som sedan kopplas till en app i telefonen man kan se mått och beräkningar. Mikael Bergqvist säger att en stor fördel är att klockan bärs smidigt på armen och han tror på samma gång att att det säkerligen kommer nya produkter i framtiden.

– Det här är den första generationen av produkten för att analysera golfsvingar och den kommer säkerligen att utvecklas och optimeras framöver. Och det kommer säkert komma fler applikationsområden i framtiden.

Svep har precis invigt sitt nya labb för rörelseanalys i Lund. Där kan man spela in rörelser med hög precision och genom det utveckla nya avancerade algoritmer till nya produkter.

– Vi kommer nyrekrytera under hösten och då söker vi framförallt personer med AI-kompetens, som kan vara med och utveckla framtidens spännande produkter.

Julia Eriksson

Svep heter företaget som är hjärnorna bakom ett nytt golfhjälpmedlet, en klockliknande produkt som sätts på armen för att förbättra […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.