tisdag 5 mars 2024

inloggad som

SenseNode byter affärsmodell

|  
|  

Lundabolaget SenseNode, som utvecklar system för energiövervakning, har hittills säkrat åtta miljoner kronor för att lansera sitt nya analysverktyg och byta affärsmodell. Kapitalrundan som varit öppen under sommaren ska stängas inom ett par veckor och till nyår är planen att lansera tjänsten.

– Vårt mål har varit att få in mellan åtta och tio miljoner, så hittills är vi nöjda. Vi kommer att stänga den senare i september, säger Erik Andersson, vd för SenseNode.

Pengarna ska gå till analysverktyget SenseNode Energy Analytics, som är en vidareutveckling av bolagets energiövervakningssystem för industrier. Det hjälper kunder att automatiskt analysera datan från SenseNodes IoT-sensorer och ger förslag på förbättringar. Förutom det så kommer företaget nu gå över till en ny affärsmodell.

– Det innebär att vi går över till en prenumerationstjänst per månad, tidigare har det varit snarare en projektmodell som vi använt oss av. Fördelen är att det nu blir lättare för kunden att komma igång och de kan få positiv avkastning direkt. För vår del innebär det förutsägbara intäkter och att vi bygger ett bolagsvärde med återkommande intäkter.

Tjänsten är tänkt att lanseras vid årsskiftet och enligt Erik Andersson har de redan fått positiv feedback från kunder som testat mjukvaran.

– Det är välkommet och otroligt roligt att hållbarhetsfrågan nu tas på allvar, vilken är helt avgörande för att hänga med i klimatomställningen, säger han.

Julia Eriksson

Lundabolaget SenseNode, som utvecklar system för energiövervakning, har hittills säkrat åtta miljoner kronor för att lansera sitt nya analysverktyg och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad