måndag 29 april 2024

inloggad som

Brittisk riskkapitaljätte går in i TicTac

|  
|  

Den brittiska riskkapitaljätten Bridgepoint Growth investerar i det Malmöbaserade digitala utbildningsföretaget TicTac Interactive. Nu siktar TicTac på att expandera i norra Europa både organiskt och genom tilläggsförvärv.

– Med Bridgepoint som partner får vi finansiella muskler som vi inte har själva. För att ta nästa steg är det perfekt att få en partner som Bridgepoint, som har internationell närvaro och erfarenhet av att utveckla bolag som liknar oss. Vi är supertaggade, säger TicTacs vd och grundare Carolina Faxe till Rapidus.

Hur stor investering som sker i företaget är får hon inte svara på, men fonden Bridgepoint Growth I som köper in sig i TicTac gör normalt investeringar på mellan 50 och 200 miljoner kronor. Bridgepoint tar också plats i styrelsen genom dess partner Ann Dahlman, som är ansvarig för Bridgepoint Growth i Norden.

– Vi har inlett rekryteringen av en ordförande som kan leda oss i nästa fas. Nu ska vi utveckla vår affär i Norden och befästa vår position här samtidigt som vi tittar på tilläggsförvärv för att ta oss från Skandinaviens ledande aktör till norra Europas. Planen är inte riktigt satt än, men det är inte omöjligt att vi expanderar antingen i Tyskland, Benelux eller Storbritannien, säger Carolina Faxe.

De senaste fyra åren har TicTac haft runt 20 procent i årlig tillväxt med bibehållen lönsamhet. Coronapandemin ökade dessutom efterfrågan ytterligare på digitala utbildningar, en utveckling som Carolina Faxe spår ska fortsätta även när arbetsplatserna fylls igen.

– I början av pandemin var det många som gick över till Zoom eller Teams, men insåg snart att de hade behov av mer varaktiga och bättre lösningar för utbildningsfrågan än att ha webbmöten. Så jag tror att behovet av digitala utbildningar och mjukvarulösningar fortsätter att öka, säger hon.

Bridgepoint är ett av de största utländska riskkapitalbolagen som är aktivt på den svenska marknaden. Tidigare har bolaget via sina olika fonder bland annat investerat i Attendo, Vitamin Well och Trustly.

Niclas Lindstrand

Den brittiska riskkapitaljätten Bridgepoint Growth investerar i det Malmöbaserade digitala utbildningsföretaget TicTac Interactive. Nu siktar TicTac på att expandera i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.