lördag 7 september 2024

inloggad som

Strategikonsulter satsar på utbildningar

|  
|  

Kunskapspartner i Lund har under sommaren fördjupat sitt samarbete med Tillväxtverket och satt igång ett nytt Almi-projekt. Detta efter att pandemin fått bolaget att sadla om.

– Det fysiska mötet har alltid varit centralt för oss. Vi har fokuserat på traditionell projektledning och konsulttjänster inom strategiutveckling. Nu har vi styrt om och blivit mer digitala eftersom vi ser att fler företag väljer att satsa på strategiresurser inhouse. Så vi fokuserar mer på rådgivning och utbildningar, säger Givi Kokaia, som tillträdde som vd för Kunskapspartner vid årsskiftet. 

I juli blev det klart att Tillväxtverket och Almi satsar vidare på samarbetet med Lundabolaget och deras partner Digital Scorecard. Tillsammans erbjuder de kostnadsfria webbinarier och workshops på temat ”digital strategi inom marknadsföring och försäljning”. 

I våras fick dessutom Kunskapspartner, Digital Scorecard och klusterorganisationen Packbridge ett annat projekt tilldelat från Tillväxtverket. Det går bland annat ut på att erbjuda kostnadsfria digitala utbildningar om hur företag använder data som en strategisk resurs. 

– Det handlar om att förstå essensen av datan runt omkring dig. Dels ska du kunna samla in datan på ett strukturerat sätt, dels ta din tid att förstå mönster och samband för strategiska beslut. Många små och medelstora företag vet inte vart de ska börja och behöver stöd i att använda data som en strategisk resurs i beslutsfattandet. Vi vill försöka ge dem den kunskapen, säger Givi Kokaia. 

Emiliano Strauss

Kunskapspartner i Lund har under sommaren fördjupat sitt samarbete med Tillväxtverket och satt igång ett nytt Almi-projekt. Detta efter att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Bolaget som tar in 1,1 mdr på en dag

    För vissa går det lätt att få riskkapital. Här är bolaget som på onsdagen sonderade intresset för att pytsa in 1 miljard kronor. Samma kväll fanns löften om 1,1 miljarder.

  • Fåhraeus fyller på sin fond

    Serieentreprenören Christer Fåhraeus räknar med att ha 700 Mkr i torrt krut till årsskiftet i sin investeringsfond FSG 2. Det senaste förvärvet är en mindre andel i Göteborgsföretaget Promimic.

  • Mer EU-pengar till skånska aktörer

    Skåne har utnämnts till att vara en av EU:s 151 “Region Innovation Valleys”, innovationsregioner. Initiativet ska hantera EU:s samhällsutmaningar och stärka den gemensamma konkurrenskraften.


  • Tunga namn till växande Ystad Summit

    Arrangören hoppas på konkreta svar på frågor som rör hållbarhet och beredskap när den tredje upplagan av Ystad Summit drar i gång i morgon. På plats från näringslivshåll finns bland andra Tetra Paks Sverigechef Marie Sandin och Johanna Nordell, hållbarhetschef på Ikea Sverige.

  • Diamir-grundarna startar nytt

    Förra året såldes IT-konsultbolaget Diamir Consulting till konsultjätten Omegapoint. Nu startar Diamir-grundarna ett helt nytt nischbolag. Nu startar jakten på talanger att anställa.

  • Sista dagen för tillväxtnestorn

    I morgon fredag är det sista arbetsdagen för Jan-Erik Bengtsson efter 13 år som ledare för Tillväxt Malmö. – Jag är stolt över att ha skapat 2 500 nya jobb i Malmö, säger han.

  • Ung börs-vd med miljardmål

    Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

  • Skönsång mot cyberbrott 

    Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

  • Youcruit i konkurs

    Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

  • E-commerce Park satsar på hållbar e-handel

    E-commerce Park i Helsingborg presenterar ett nytt inkubatorprogram: Sustainability Track. Denna gång med fokus på hållbar e-handel.

  • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

    Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

  • Näringslivschefen: “Vi gjorde vad vi kunde för att behålla Kockums”

    Ett industriföretag som en gång var definierande för staden lämnar Malmö. Kommunens näringslivsdirektör Micael Nord menar att man gjorde vad man kunde för att behålla Kockums i stan, men tröstar sig med att flytten går inom regionen.

  • Precise toppvärvar från Lime

    Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.