torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Plexian i samarbete med Coop

|  
|  

Fintechföretaget Plexian har tecknat en avsiktsförklaring med Coop Sverige om att använda Plexians plattform Edge i Coops medlemsprogram med över 3,7 miljoner medlemmar. Avtalet kommer efter en tuff tid där Plexian som en effekt av pandemin valt att avsluta samarbetet med sin hittills enda partner Fitness24Seven.

– Vi gör ett skifte efter att ha brutit samarbetet med Fitness24Seven. Förutsättningarna finns helt enkelt inte längre på grund av pandemin så vi siktar på andra möjligheter. Nu får vi ett bra avtal med Coop, som är en av de största medlemsklubbarna i landet och som har samma filosofi som vi vad avser kundvärden och lojalitet, säger Plexians vd Staffan Mattson till Rapidus.

Fitness24Seven var det enda partnerskapet som Plexian hade, vilket gjorde att pandemin indirekt även drabbade Malmöföretaget hårt. Staffan Mattson säger att organisationen skurits ned och att företagets planer för framtiden delvis försenats på grund av det brutna samarbetet.

– Framför allt fick vi minska personalen och inte minst låta bli att rekrytera på det sättet vi hade tänkt eftersom affärsmöjligheterna sköts på framtiden för Fitness24Seven. Men nu har vi vänt på skutan och expanderar igen för att få kapacitet att leverera till Coop som vi lovat, säger han.

Avtalet med Coop består än så länge av en avsiktsförklaring där Plexian ska bli systemunderleverantör och Edge ska användas till Coops medlems- och partnerprogram. Ännu återstår detaljer om precis hur det ska användas och när det ska implementeras. Under tiden arbetar Plexian också vidare med nya projekt.

– Vi har en ambition att arbeta med digitala valutor, inte som Bitcoin, utan en riktig företagsvaluta som vi både skulle kunna leverera som en del av vår egen produkt Edge och som egen produkt för partners som vill ha den tjänsten. Samtidigt för vi dialog med andra möjliga partners som är mer eller mindre långt komna, säger Staffan Mattson.

Plexian börsnoterades i april i år på First North.

Niclas Lindstrand

Fintechföretaget Plexian har tecknat en avsiktsförklaring med Coop Sverige om att använda Plexians plattform Edge i Coops medlemsprogram med över […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.