måndag 29 april 2024

inloggad som

Knowit växer och tar in 500 miljoner till nya förvärv

|  
|  

Knowit har nyligen tagit in 500 miljoner i en investeringsrunda. Nu tittar företaget på nya möjliga affärer och att växa, eventuellt med ett nytt bolag i Helsingborg. Samtidigt utökar Knowit med ett nytt våningsplan och att anställa ytterligare 100 nya medarbetare.

Den 1 juli går Knowits förvärv av Cybercom igenom, något som innebär att IT-bolaget blir dubbelt så stort i regionen. Cybercom flyttar in i Knowits lokaler till hösten.

– Vi är 225 anställda i dag, efter Cybercoms intåg blir vi 450. Om allt går som det ska så kommer vi att sitta tillsammans i våra lokaler från den 1 oktober. Tillsammans nu har vi utmaningen att vi ska fortsätta växa tillsammans, säger Jonas Svensson, regionchef på Knowit Solutions.

Vad har ni för strategi för att växa då det råder stor brist på IT-konsulter?

– Vi har fingrarna i syltburken överallt. Vi har ett strategiskt rekryteringsarbete som pågår hela tiden, med fyra som jobbar på heltid med rekrytering. Tyvärr är det så att vi har en stor arbetsomsättning i den här branschen, det är alltid några som slutar varje år. Så vi räknar med att anställa 100 och växa med 80 personer, säger han.

Bolaget stängde i början av juni också en investeringsrunda på 500 miljoner kronor, något som ska ge bolaget möjlighet att växa ytterligare.

– Vi tittar kontinuerligt på fler förvärv och starta nya startups, vi är kända för att starta nya bolag med specialistinriktningar. Nyemissionen var till för att skapa oss lite handlingsfrihet och ha pengar till nya förvärv, säger Jonas Svensson.

Har ni något specifikt bolag i åtanke?

– Ingenting som jag är medveten om i alla fall, säger han.

Men det är fler saker som är på gång för Knowit i region syd. Det blir ett nytt kontor i Karlskrona och företaget har även planer på att utvidga verksamheten i nordvästra Skåne. Eventuellt kommer koncernen också att bilda ett nytt bolag i Helsingborg.

– Vi vet att det finns ett sug att få lov att tillhöra kontoret Helsingborg, då måste vi ha säljkraft där och göra kontoret mer självständigt. Inget är bestämt men det är tankar som finns, säger han.

Mette Carlbom

Knowit har nyligen tagit in 500 miljoner i en investeringsrunda. Nu tittar företaget på nya möjliga affärer och att växa, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.