söndag 25 februari 2024

inloggad som

Knowit växer och tar in 500 miljoner till nya förvärv

|  
|  

Knowit har nyligen tagit in 500 miljoner i en investeringsrunda. Nu tittar företaget på nya möjliga affärer och att växa, eventuellt med ett nytt bolag i Helsingborg. Samtidigt utökar Knowit med ett nytt våningsplan och att anställa ytterligare 100 nya medarbetare.

Den 1 juli går Knowits förvärv av Cybercom igenom, något som innebär att IT-bolaget blir dubbelt så stort i regionen. Cybercom flyttar in i Knowits lokaler till hösten.

– Vi är 225 anställda i dag, efter Cybercoms intåg blir vi 450. Om allt går som det ska så kommer vi att sitta tillsammans i våra lokaler från den 1 oktober. Tillsammans nu har vi utmaningen att vi ska fortsätta växa tillsammans, säger Jonas Svensson, regionchef på Knowit Solutions.

Vad har ni för strategi för att växa då det råder stor brist på IT-konsulter?

– Vi har fingrarna i syltburken överallt. Vi har ett strategiskt rekryteringsarbete som pågår hela tiden, med fyra som jobbar på heltid med rekrytering. Tyvärr är det så att vi har en stor arbetsomsättning i den här branschen, det är alltid några som slutar varje år. Så vi räknar med att anställa 100 och växa med 80 personer, säger han.

Bolaget stängde i början av juni också en investeringsrunda på 500 miljoner kronor, något som ska ge bolaget möjlighet att växa ytterligare.

– Vi tittar kontinuerligt på fler förvärv och starta nya startups, vi är kända för att starta nya bolag med specialistinriktningar. Nyemissionen var till för att skapa oss lite handlingsfrihet och ha pengar till nya förvärv, säger Jonas Svensson.

Har ni något specifikt bolag i åtanke?

– Ingenting som jag är medveten om i alla fall, säger han.

Men det är fler saker som är på gång för Knowit i region syd. Det blir ett nytt kontor i Karlskrona och företaget har även planer på att utvidga verksamheten i nordvästra Skåne. Eventuellt kommer koncernen också att bilda ett nytt bolag i Helsingborg.

– Vi vet att det finns ett sug att få lov att tillhöra kontoret Helsingborg, då måste vi ha säljkraft där och göra kontoret mer självständigt. Inget är bestämt men det är tankar som finns, säger han.

Mette Carlbom

Knowit har nyligen tagit in 500 miljoner i en investeringsrunda. Nu tittar företaget på nya möjliga affärer och att växa, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.