måndag 29 april 2024

inloggad som

Petter Hartman ny vd för Medicon Village Innovation

I dag står det klart att Petter Hartman blir ny vd för Medicon Village Innovation i Lund. Han kommer direkt från posten som vd på Medicon Valley Alliance, MVA. Den 1 november är planen att han påbörjar sitt nya uppdrag.

– För min del är det en bra möjlighet att ta nästa steg i min karriär och bygga vidare på de erfarenheter jag tillskansat mig för att bidra till att stärka sydsvensk life science, säger Petter Hartman till Rapidus

Han blev 2015 tillförordnad vd och från 2016 ordinarie vd för svensk-danska MVA, en medlemsorganisation för life science-branschen i Öresundsregionen. De har flera hundra företag med totalt runt 40.000 anställda, samt ett antal offentliga organisationer.

– Jag känner ju till Medicon Village väldigt väl, dels för att de spelar en väldigt viktig roll i den sydsvenska life science-miljön och dels för deras täta samarbete med MVA, så det känns som ett naturligt steg, säger Petter Hartman.

Medicon Village grundades för tio år sedan och har vuxit till 170 verksamheter med 2.600 personer i AstraZenecas före detta lokaler i Lund. För ett par år sedan delades bolaget upp i Medicon Village Fastigheter, som har hand om uthyrningen, samt Medicon Village Innovation som skapar nätverksmöjligheter och utvecklar samarbetsmöjligheter för hyresgästerna.

Hartman vill förtydliga att han kommer att fokusera på sitt jobb på MVA fram till dess att det är dags att lämna den posten.

– Jag är fullt fokuserad på mina uppdrag här och nu och att fullfölja mitt uppdrag på MVA, men jag ser naturligtvis fram emot att ta mig an nya spännande uppgifter och utmaningar som kommer, säger han.

Mette Carlbom
Elisabet Ottosson

I dag står det klart att Petter Hartman blir ny vd för Medicon Village Innovation i Lund. Han kommer direkt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.