fredag 19 april 2024

inloggad som

Orbital Systems startar dotterbolag

|  
|  

Orbital Systems startar ett servicebolag för att kunna erbjuda bostadsrättsföreningar och andra större kunder både renovering och installation av bolagets vattensnåla duschar. Dotterbolaget Orbital Projects sjösätts efter sommaren, berättar grundaren och vd:n Mehrdad Mahdjoubi.

– Det finns ett väldigt stort intresse för duscharna. Parallellt ser vi att en del kunder, till exempel bostadsrättsföreningar som vill installera 100 duschar, inte har möjlighet att upphandla ett stort renoveringsprojekt. Vi vill erbjuda en helhetslösning, säger han.

Orbital Systems duschlösning bygger på rymdteknologi och togs fram till astronauter i samarbete med Nasa. Det skånska bolaget har fått stor internationell uppmärksamhet, bland annat i amerikanska Forbes. I höstas tog Orbital in ytterligare 200 miljoner kronor och värderas nu till en miljard kronor, enligt uppgifter till Dagens Industri.

– Vi har mer buzz kring våra produkter än någonsin, framför allt i branschtidningar. Varje gång vi tar in riskkapital blir det mycket rapportering kring det, men det vi bryr oss om är intresset för våra produkter och vad vi kan erbjuda marknaden, säger Mehrdad Mahdjoubi.

I dagsläget krävs ett ganska omfattande arbete för att installera den högteknologiska duschen, bland annat måste tätskiktet bytas. Men redan nästa år lanserar Orbitals Systems en dusch som går att eftermontera utan att badrummet eller våtutrymmet behöver renoveras.

– Majoriteten av duscharna köps i samband med en totalrenovering. Vi får också förfrågningar från kunder som har bestämt sig, men inte ska renovera just nu, så intresset för en plug and play-lösning är enormt, säger Mehrdad Mahdjoubi.

Orbital Systems bildades 2012 och har i dag omkring femtio anställda. Ytterligare produkter kommer att lanseras 2022. Mehrdad Mahdjoubi är dock förtegen om detaljerna.

– Det är produkter som använder vatten på ett mer cirkulärt sätt och har samma grundteknologi, säger han.

Sara Nkwe Assarsson

Orbital Systems startar ett servicebolag för att kunna erbjuda bostadsrättsföreningar och andra större kunder både renovering och installation av bolagets […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.