söndag 28 april 2024

inloggad som

Upptec tar in 20 miljoner…

|  
|  

Malmöföretaget Upptec tar in 20 miljoner kronor i en övertecknad nyemission för att finansiera sin globala expansion. Bland investerarna märks en rad kända namn, som Länsförsäkringars förre vd Johan Agerman, SEB Life Insurances förre ordförande Peter Nilsson, Orangos förre vd Ronny Roos, Spiideos ordförande Örjan Johansson och riskkapitalbolaget Polaris managing partner Jan Johan Kühl.

– Vi gör inga styrelseförändringar nu, men får ett väldigt kompetent nätverk av personer som kan tillföra mycket för Upptec, säger företagets vd Magnus Franck.

Upptec automatiserar skadereglering åt försäkringsbolag. I januari i år fick företaget två nya styrelseledamöter i form av Dan Mangell, partner på Pond Design i Stockholm, och Jan Dahlqvist, senior partner på Polaris. Den sistnämnde hör också till investerarna som nu skjuter in pengar i bolaget.

– Pandemin har verkligen satt fart på digitaliseringen av försäkringsbranschen, det är ett krav från kunderna. Nu startar vi flera nya affärsområden och tar in kapital för att vidareutveckla vår mjukvara. Vi lyssnar mycket på vilka problem vi kan lösa för försäkringsbolagen för att sedan göra det skalbart och globalt, säger Magnus Franck.

Först ut i år är Settlement, ett affärsområde som ska ge försäkringstagare valfrihet i utbetalningsprocessen och hjälpa försäkringsbolagen att arbeta med skaderegleringen. Därefter är flera andra lösningar för försäkringsbolag planerade.

– Det är väldigt spännande lösningar på problem för försäkringsbolagen. Settlement kan exempelvis hjälpa försäkringsbolag att ta en ledande roll inom hållbarhet och då måste de kunna ha cirkulära kundupplevelser, säger Magnus Frank.

Niclas Lindstrand

Malmöföretaget Upptec tar in 20 miljoner kronor i en övertecknad nyemission för att finansiera sin globala expansion. Bland investerarna märks […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.