lördag 27 april 2024

inloggad som

…och startar dotterbolag i USA

|  
|  

Som ett led i expansionen har Upptec också startat ett amerikanskt dotterbolag med kontor i New York. Markus Larsson, med bakgrund på Business Sweden och Deloitte, har rekryterats för att starta upp verksamheten.

– Inledningsvis blir det mycket fokus på säljbiten, men det är en full satsning med ett helägt dotterbolag. Nordamerika är en viktig marknad så det känns naturligt att etablera oss där och komma närmare de kunderna, säger Magnus Franck.

I höstas fick Upptec sin första amerikanska kund i form av Guidewire, med ett avtal som gäller verksamheten i Europa. Nu är det flera större bolag som önskat att Upptec ska etablera sig i USA, enligt Magnus Franck.

– Det är stora, ledande aktörer som bjudit in oss. Ber de oss komma till USA så känns det förstås spännande att etablera oss där, säger han.

Upptec har i dag 18 anställda i Malmö med målet att bli 24 inom drygt ett år.

– Det blir spännande att se vad som händer i USA med tanke på det visade intresset. Den senaste software as a service-tekniken kräver verkligen sylvassa resurser. Men Malmö verkar vara en bra plats för att hitta dem, säger Magnus Franck.

Niclas Lindstrand

Som ett led i expansionen har Upptec också startat ett amerikanskt dotterbolag med kontor i New York. Markus Larsson, med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.