torsdag 25 april 2024

inloggad som

Medotemic och LU i forskningsprojekt om Parkinson

|  
|  

Medotemic, som utvecklat appen MyStep, ska medverka i ett forskningsprojekt om Parkinsons sjukdom, initierat av Lunds universitet.

– Då ska vi titta på närmre på patienter där vårt fokus kommer vara rörelsemönster. Vår produkt ska förhoppningsvis i framtiden kunna användas av patienter med Parkinsons sjukdom för att analysera och bedöma medicinsk effekt, men än är det långt kvar tills dess, säger Lars Nilsson.

Appen är i grunden en gång- och löpcoach som ska hjälpa till att analysera användarens träning och rörelsemönster. Produkten är i nuläget en beta-version under utveckling och Medotemic samarbetar bland annat med en löptränare för att förbättra funktionen. Nu tar bolaget in nytt kapital.

– Vi har planer på en större kapitalrunda efter sommaren. Det här är en upptrappning, en riktad nyemission för att fortsätta verksamheten och ta sats inför hösten. Rundan som är aktuell just nu handlar om ett par hundra tusen, säger Lars Nilsson, vd på Medotemic.

Julia Eriksson

Medotemic, som utvecklat appen MyStep, ska medverka i ett forskningsprojekt om Parkinsons sjukdom, initierat av Lunds universitet. – Då ska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.