lördag 27 april 2024

inloggad som

Laccure letar nya ägare

|  
|  

Kvinnohälsabolaget Laccure tar in 2,4 miljoner kronor och fortsätter att arbeta mot en exit för ägarna. Bolaget har under tiden satsat med utveckling, säger styrelseordförande Cristina Glad.

– Vi har nu en mycket bättre produktionsprocess som ger betydligt lägre produktionskostnad. Nu jobbar vi med olika intressenter som kan ta bolaget vidare. Nuvarande ägare har drivit projektet till proof-of-concept och är intresserade av att göra exit, säger Cristina Glad, styrelseordförande för Laccure.

Bolaget har letat efter en ny partner sedan amerikanska Combe lämnade samarbetet för två år sedan. I fjol tog Laccure in ett par miljoner kronor för att hålla igång verksamheten och utveckla produkten.

Laccure har utvecklat en receptfri vaginaltablett som motverkar infektioner som skapar obalans i den vaginala bakteriefloran och därför orsakar bakteriell vaginos. Den ska kunna tas för att bota besvären och därefter för att förebygga återfall. Forskningen kommer ursprungligen från Lunds universitet och Puls, som är föregångare till Helsingborgsbolaget Aqilion, vilket fortfarande är en av de största ägarna i Laccure.

Elisabet Ottosson

Kvinnohälsabolaget Laccure tar in 2,4 miljoner kronor och fortsätter att arbeta mot en exit för ägarna. Bolaget har under tiden […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.