fredag 29 mars 2024

inloggad som

Skånskt IT-stöd expanderar till Västerbotten

|  
|  

Region Västerbottens vårdenheter för palliativ medicin inför det skånska IT-stödet Itacih för att underlätta avancerad sjukvård i hemmet. Produkten ska användas av vårdpersonal och digitaliserar planering och genomförande via en pekplatta som uppdateras hela tiden.

– Det här gör att vårdpersonalen med den mobila pekplattan kan planera och få överblick över sitt arbete på väg till och från patienterna. Personalen behöver inte längre använda kontoret som utgångspunkt utan kan använda IT-stödet var som helst under arbetstiden, säger Boris Magnusson, vd för Itacih.

IT-stödet används sedan tidigare av Region Skåne där användarna, enligt Boris Magnusson, upplever minskad stress och att samarbetet dem emellan har blivit lättare. Det är första gången bolaget expanderar sin verksamhet utanför regionen.

– Vi är jätteglada. Den offentliga verksamheten är ganska trög och det tar tid när de ska satsa på att göra något nytt. Men kanske har pandemin gjort att man tänker nytt och omprövar sin verksamhet och det hoppas jag fler kommer vilja göra.

Itacih har nu planer på att expandera sin verksamhet genom nyrekryteringar.

– Vi kommer expandera efter sommaren och nyanställa fler utvecklare, och vi letar efter folk som kan hjälpa till med utbildning och kundkontakter, säger Boris Magnusson.

Julia Eriksson

Region Västerbottens vårdenheter för palliativ medicin inför det skånska IT-stödet Itacih för att underlätta avancerad sjukvård i hemmet. Produkten ska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]