fredag 17 maj 2024

inloggad som

Nytt snabbtest för covid-19 får svensk webbshop

|  ,
|  

IT-konsultbolaget Devootes ägare Behdad Ansari, som även investerat i en rad skånska bolag, lanserar snart en svensk webbshop för snabbtest för covid-19. Detta genom bolaget CapPro, som har licens att sälja ett tyskt CE-märkt test i Europa. Genom ett tyskt bolag har de redan sålt 20 miljoner test. 

Inom kort öppnar sajten coronaprov(.se) som erbjuder ett snabbtest för covid, ett antigen-test som tagits fram av tyska koncernen MP Biomedicals. Behdad Ansari har tillsammans med tre andra investerare ett samarbetsavtal med koncernen som ger dem exklusiv rätt att sälja testet som nu försetts med CE-märkning. 

– Tidigare har vi bara kunnat sälja testerna till vårdgivare för professionellt användande. I Tyskland och Österrike har vi sålt cirka 20 miljoner test. Men nu kan vi sälja till vem vi vill, i Sverige hoppas vi på två-tre miljoner test under första året, säger Behdad Ansari till Rapidus. 

Testet tas med en tops som stoppas in cirka 1,5 centimeter i näsan, till skillnad från vid PCR-tester där vårdpersonal stoppar topsen betydligt längre in. Man ska så alltså kunna testa sig själv och få svar inom 15 minuter. CapPro kommer i första hand rikta försäljningen till företag. 

– De kostar runt 60 kronor per test och det är ju inga pengar för många företag. Jag tror generellt att det är ett väldigt bra business case för företag som behöver ha sin personal på plats att köpa antigen-tester. Om man räknar på hur mycket varje anställd producerar per dag och tänker att man kan slippa sjukskrivningar på grund av att personen kanske känner sig lite sjuk. Jag har själv köpt tester till vår egen personal och det har uppskattats väldigt mycket då personalen till exempel även kan testa sina barn, säger Behdad Ansari. 

Han har tidigare investerat i de skånska bolagen Hero Gaming, MoveByBike, Starke Cycles, Engaging Care och Bjorkstrom Robotics. 

Emiliano Strauss

IT-konsultbolaget Devootes ägare Behdad Ansari, som även investerat i en rad skånska bolag, lanserar snart en svensk webbshop för snabbtest […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]